Sju innlegg om dagen

Det hender seg fra tid til annen at jeg blir liggende på tidligmorgenen og tenke og tenke og tenke på hva jeg skal skrive på bloggen. Etter flere timer våken har jeg egentlig kommet i mål med typ seks-sju innlegg. Gått gjennom, fra ende til annen. Hadde vært greit å fått tankene overført på mac-en uten å skrive, DA hadde jeg vært tidenes mest aktive blogger, tror jeg. Jeg tenker så ufattelig mye på hva jeg har lyst til å skrive og alt det der, jeg tenker til og med på bokmål (komisk, I know). Likevel ender jeg med å poste omtrent 1/50 av det jeg tenker på… Og da gjerne fordelt på max to innlegg i måneden.
Jeg må bare si det, mac-en min er SÅÅÅ treg at den ødelegger blogglysten. Jeg kan bruke fire timer på et simpelt innlegg, bare fordi det tar 19 år å legge over bildene og sette de sammen i kollasjer, for eksempel.
JULEGAVEØNSKE – NY MAC.

 

Sto opp tidlig i dag, svangerskapskvalmen lenge leve.. I hvert fall her i gården. Pyntet litt til jul i går, og i dag tente jeg lys og laget god lunsj som også Anders kom hjem og spiste sammen med meg. Det er noe med lange frokoster og lunsjer der det stelles ordentlig i stand, altså. Så undervurdert. Det gir en behagelig start på dagen 🙂 Dessuten begynte det å snø også! Åååh, julestemninga er så på plass i år <3

 

Jeg er snart i min 32. uke, og i dag er det bare to måneder igjen til termin 🙂 Holy moly. Jeg har hatt en litt snedig følelse i det siste. Vi har jo som sagt nesten alt på plass av utstyr, og derfor har jeg hatt en slags pause i hodet mitt, hvor jeg ikke har tenkt mye på hva som venter oss. Jeg har heller ikke vært på klesshopping til den lille på en god stund. Derfor har jeg egentlig bare følt meg gravid, uten å tenke på at jeg faktisk har en baby i magen som kommer om to måneder. En snål tanke, som har fremskyndet massevis av dårlig samvittighet, faktisk. Men på lørdag ble jeg overrasket med en supertrivelig babyshower, og plutselig kom morfølelsen tilbake igjen. For da ble jeg liksom “minnet” på at det sprelske krapylet i magen er ei lita jente som faktisk skal ut. Haha, jeg vet det høres idiotisk ut, men nå har jo selve ventetiden kommet. All den spenninga med ultralyder, få vite kjønn osv osv, alt av det er over. Nå er det bare ruginga igjen vettu. Da kan man fort “glemme” at tilstanden du er i går mot et mål. 

 

Tooo små måneder til babyjenta vår er her 🙂 Og den fiiine bleiekaka flinke Marthe ordnet til showeren. 

Tok ikke så mange bilder fra lørdagen, det rakk jeg liksom ikke. Jentene serverte nydelig mat, søtt og salt, fiiine venninner og familie var tilstede, og veldig stemninga var upåklagelig. Fikk også masse fint til bebisen. Jeg er heldig! Og det mener jeg virkelig. 

 

 

God mandag!

 

 

#gravid #31+5 #uke32 #uke31+5 #babyshower 

Tiårets beste prosjekt

God fredag formiddag 🙂

 

Her i Trøndelag laver snøen ned for første gang denne vinteren. Det er så fint! Likevel kan jeg ikke noe for at jeg rå-savner sol, varme, reise og hvite strender. Årsaken er prosjektet jeg er i gang med. Høres ut som om jeg skal reise på veldedighetstur til Afrika eller noe nå, haha, men det skal jeg ikke 😀 Jeg sitter nemlig å gjør noe jeg burde gjort mange ganger før det siste tiåret.

Jeg lager fotoalbum! 

 

Jeg elsker å se på gamle bilder, enten det er av meg, familien, venner eller av Anders og hans familie. Etter et besøk hos svigermor tidlig i november, bestemte jeg meg for å ta grep. Da hadde vi sittet en hel kveld og sett på gamle bilder i titalls ulike fotoalbum. Jeg vil at våre barn skal kunne gjøre det samme. Både for å se hva foreldrene deres har opplevd av reiser og sånn før de ble født, og hele barndommen deres i alle de ulike fasene. 

 

 

Det var ikke bare bare å starte jobben med å finne ut hvilke bilder jeg skulle fremkalle, akkurat. Bare på mac-en har jeg nesten 30 000 bilder på iPhoto (og jeg klager på at mac-en er treg…. Wonder why;)). På min bærbare harddisk har jeg minst like mange, alt fra klasseturer i tiende til festligheter og jenteturer til syden. Såeh. Jeg gjorde det enkelt ved første fremkalling. Jeg bestemte meg for å først og fremst fokusere på å lage et feriealbum fra 2012 til sommer 2015. Min andre bestilling, som allerede er lagt inn, består av hverdagsbilder fra 2012 til 2015. Deretter er det bare å slå seg løs på weekendturer fra Stockholm, Paris, London, Geiranger, osv osv osv. Jeg har så syyykt mange bilder… Men det skal jeg jo prise meg lykkelig for! Hadde det ikke vært for bloggingen, så hadde jeg aldri i livet tatt i nærheten av så mange bilder. Det er så fantastisk mange fine minner i dem, ikke bare for meg og Anders, men også for venner og familie som har vært til stede og skapt minnene med oss. 

 

Litt glad i strand jeg, da… 😉 Gjenspeiles godt i bildene. 

 

Jeg er allerede godt i gang med første album, og mangler faktisk bare Maldivene-turen for å få det ferdig. Ellers er både Italia, Kroatia, London, Thailand og Filippinene på plass i fotoalbumet 🙂

 

 

 Ja, det tar litt tid, men tenk så mange koselige stunder vi får igjen for det senere 🙂

Jeg betalte forresten rundt 350 kroner for nesten 300 bilder, inkludert frakt. Det var gjennom nettsiden Photobox. Veldig fornøyd med bildekvaliteten, så den siden kan jeg trygt anbefale. 

 

 

God helg!

Så kom lørdagen

 

Lenge siden sist, men jeg har vært uten kamera i et par uker nå 🙂 Da blir det selvfølgelig lite blogging også, har jeg erfart. Intet unntak denne gangen.

De siste ukene har egentlig gått i ett. Plutselig er jeg snart 30 uker på vei. Det betyr at jeg også er i tredje og siste trimester. Tenk det, om to og en halv måned er lillejenta her! Det går ikke helt opp for meg før den tid, tror jeg. Heldigvis har vi stadig mer ting og tang på plass her hjemme til hun kommer. Vi har satt oss et mål om å ha alt av det absolutt nødvendige på plass innen 1. desember. Vogn, babynest, seng, bilstol, ammepute osv. Godt å heller kan slappe av i førjulstiden enn å stresse med alt som ikke er på plass. Dessuten kan hun jo for alt vi vet melde ankomst tidligere enn termindato. Hvem vet. Jeg føler allerede at det er supertrangt inne i magen. Det går fint utover ribbeina mine 😉 Og urinblæra… Auuu! Trangere skal det bli.

 

Jeg har nylig hoppet inn i den beste genseren jeg noensinne har eid. Skikkelig kosegenser, perfekt for hjemmekvelder. Haha, hjemmestilen fortjener en innertier som dere ser. Spesielt joggebuksa i go´sokkene. Her går komfort langt foran noe annet. Friske blomster er noe annet som hører til helgefølelsen. Det har vi vært dyktige på den siste måneden. Jeg har ønsket meg roser av Anders hver fredag frem til januar 😉 Vi får se hvor lenge det varer. 

 Genseren er fra Cubus. 

 

Mens jeg har styret litt med babyseng, madrass og alt det der på babyrommet, har mannen i huset stått for lørdagsmiddagen. Biff med soppstuing, sellerirotpuré, chips og soppsaus. Vi kan å kose oss, ingen tvil om det 🙂 

 

Over til noe litt mer dystert. Jeg vet det er ekstremt mye om dette overalt, og planen var å ikke engang nevne det som har skjedd i Paris, men jeg kan ikke la være. 

Jeg regner med det er flere enn meg som ser på alt annet enn Skal vi danse eller lørdagsfilmen i kveld? Her ruller Nyhetskanalen og VGTV, og det har det gjort siden i går. Klokken fire i natt våknet jeg i panikk. Jeg drømte at jeg var i Paris og at jeg var midt i skuddlinjen. Terrorister jaget oss gjennom gatene. Heldigvis våknet jeg trygg i min egen seng. Det er forferdelig det som har skjedd, igjen, men jeg er langt ifra overrasket. Et terrorangrep i Europa vil garantert komme igjen, og terroristene har klart å skremme meg i hvert fall. “Vi skal stå sammen, ikke la oss skremme, bekjempe terrorisme med kjærlighet”. Vet dere hva? Disse mottoene faller ikke helt på plass hos meg. Frykten slår meg rett i magen. Jeg blir rett og slett redd av slike angrep. Beklageligvis, jeg kan ikke noe for det, men jeg ser meg ekstra godt om på bussen, på kjøpesenter og i store folkemengder, på toget og på flyet, for å se hvem som er der med meg. Det er så tilfeldig hvem som rammes. Folk er på feil sted til feil tidspunkt. Det er alt som skal til. Terrorisme er så stygt. Uansett, jeg tenner et lys for Paris i kveld<3 

 

God kveld til dere alle!