RØMMER HUSET

I hvert fall later vi som det. Gardinene skal trekkes for, lyset skal av, og ingen jubelrop kommer under kveldens Idol-sending 😉 Nå nei, i kveld er vi “liksom-borte”. Halloween ass. Hva gjøres ikke for at butikkene skal tjene penger. Sier jeg ja. Den dagen vi får unger synes vi sikkert det er storstas å se gleden de får av å gå rundt og samle godteri 🙂 Men nå? Ikke akkurat.


Halloween, I´m ready!


Det neste vi kan begynne med er å innføre storfeiring av svensk eller tysk eller dansk nasjonaldag i samme slengen. Kunne tjent masse penger på det vettu. Haha 😉 Business, people. Business! 

Jeg skal snart sette i gang med å lage hjemmelaget nuggets i wraps med gresk dressing og salat. Nam! Dette er skikkelig godt, hvis jeg får til brødcrumpsen da. Nuggetsen må jo være sprø for å få retten optimal 😀 Hvis jeg får det til, så slegger jeg ut oppskriften etter hvert. Et greit alternativ til fredagstacoen 🙂 

Kjole fra Bik Bok 🙂

 

♥FREDAG! FREDAG! FREDAG!♥ 

 

God helg!

Og GOD Halloween 😉 Oh Yeah..

SHORTSVÆR I MALVIK

Hva er vel deiligere enn å fyre i ovnen i dette iskalde høstværet? For det finnes utrolig nok en god del gleder med høsten også 🙂 Den desidert vakreste årstiden, selv om været i Trøndelagen er småtøft. Her hjemme har vi fyrt opp til shortsvær. Type Filippinene-temp. 

Kom nettopp hjem fra café-date med Lene på Jordbærpikene. Cæsar-salaten der er utrolig god, selv om porsjonen kunne vært tredoblet, spør du meg. Mye grønt og lite mat, men smaken er magisk. Dessuten laget vi Chili Con Carne da jeg kom hjem. Senmiddag klokken åtte, men godt var det! 


 

Først i dag tok jeg av prislappen på en veldig søt topp som jeg kjøpte på Tophop i Filippinene. Har flere plagg fra den handelen som henger ubrukt i skapet. Var litt mer sommer der, skjønner dere… 😉 Gikk litt i glemmeboka at vi skulle tilbake til regn, ni grader og Trøndelag et par dager etter shopperunden. Hehe. Men denne er veldig altbrukende da! 😀


 

 

 

God kveld videre 🙂

 

 

 

 

KRAFTIG BILYD PÅ HJERTET

Hei!

Dagen i går gikk litt vel fort. Jeg sto ute i høstværet med malerkosten i hånda hele dagen omtrent. Målet var å bli ferdig med bordet jeg har gnålet om i tre uker snart. Men neeeida. Ikke i går heller. Det skal litt prøving og feiling til, og i går var det fail på fail på fail. 

Første dillemma var om jeg ville ha det helhvitt eller drivved på topp-plata. Jeg bestemte meg for å prøve noe nytt ettersom resten av møblene vi har er helhvite.

Bordet i seg selv er veldig rødlig, så jeg pønsket lenge før jeg fant ut hvordan jeg skulle gjøre det for å dempe rødfargen. Det siste jeg vil er å ha en helgrå farge på toppen, jeg vil heller ha et mer rustikk preg. Det var ikke bare bare. Eller, jo, egentlig, men ikke i Kines tilfelle. Klebben selv 😉

Først prøvde jeg kalkmaling og det ble kjempefint, helt til regnet høljet ned og satte flekker i bordet… Så slipte jeg ned fargen og prøvde en ny metode. Jeg hadde et spann gråmaling stående som jeg blandet med vann. På den måten laget jeg en egen drivved-farge. Det ble faktisk superfint og resultatet ble egentlig knallbra. Helt til jeg begynte å tukle med malingen som tørket på få minutter. Det ble veeeldig ujevnt, så nå må jeg pusse ned og starte på nytt. AT jeg gidder 😛 Men jeg nekter å gi opp, for bordet skal bli lekkert det! 


Sånn ser det ut akkurat nå.

 

Før vi dro til mamma på middag i Levanger, kjørte vi Charlie til dyrlegen. Han har vært utrolig slapp de siste fire-fem dagene, og har masse øyeverk, stakkar. Dyrlegen som undersøkte han var veldig flink og tok seg tid til å sjekke ordentlig. Da han lyttet på hjertet til Charlie skjønte jeg med engang at det var noe galt. Jeg leser mennesker, også denne karen. 

Først fortalte han oss alt som var i orden, før han sa at Charlie har en kraftig bilyd på hjertet. Altså forstadiet et til hjertesvikt. Det er ikke så veldig vanlig hos katter, ifølge dyrlegen.

Charlie blir aldri en så voksen katt som han egentlig skal bli. Det er vanskelig å si noe om hvor lang tid han har igjen, og forhåpentligvis har ikke sykdommen nå (slapphet osv) noe å gjøre med hjertefeilen hans.

Fremover skal vi ta blodprøver for å finne ut hvor langt i “løypa” han er, for så å gi han medisiner etter hvert.. Alle som kjenner meg vet at jeg er utrolig glad i kattene våre, så dette var et lite slag i magen, kan du trygt si. Forferdelig trist!

Charlie er jo verdens beste pusekatt, og aldri før har jeg opplevd en katt med så mye personlighet. 

 

Ulempen med å ha dyr. Vi mister dem, før eller siden.

 

DEILIG KYLLINGSALAT MED NAANBRØD

Sist vi laget kyllingsalat til middag var det muligens snø ute. Med andre ord, det er et par måneder siden. Selv om vi lager mest tacosalat her hjemme, så er denne salaten minst like god med det tilbehøret vi bruker å ha.

 



300 gram kyllingfilet

En halv agurk
En paprika
En rødløk
En boks mais
En halv boks cherrytomater
En pose baby leaf salatmix 
Naanbrød (Vi brukter de med koriander og hvitløk) 
Hot tacosaus
Magerkesam
Gresk dressingmix (De i poser)
Et par never med fusilli
Mini-grissini
Diverse krydder (Vi bruker karri, hvitløk, paprika, rosmarin, salt, pepper og chili) og soyasaus til kyllingen når den stekes

 

Dere trenger vel ikke fremgangsmåte?
I så fall, kutt alle grønnsakene og kyllingen. Stek fileten og krydre godt. Kok pasta og stek naanbrødene. Miks sammen. Voila. Finito. Ferdig. 

 

Denne salaten er virkelig god og har masse smak. Burde hatt den fast på ukesmenyen faktisk. Burde burde..

 

 

 

KAN IKKE POSTBUDET Å LESE?

Ja, jeg spør nå bare, jeg.

 

Dette står nemlig på postkassen vår. 

 

Likevel lå dette i postkassen da jeg hentet posten i dag.  

Ikke mindre enn 21 reklamebilag, hver eneste en uadressert. Om jeg kan få påpeke det.

 

Det er ikke meningen å dra alle postmenn/bud/kvinner under én kam. Jeg skjønner at de fleste kan å lese, på lik linje med at bussjåfører flest sikkert er smilende vesen på jobb, selv om bussjåfører har et rykte på seg for å være en smule grinete. Men altså. Jeg vil jo tro at Posten bruker en million eller to på å trykke opp disse klistrelappene hvor det står NEI TAKK til uadressert reklame.. Derfor er det jo litt synd da, hvis det er til ingen nytte, mener jeg. 

Jaja, det kan nå hende at postbudet i området her bare er litt nærsynt og derfor er unnskyldt. Satser i hvert fall på at jeg hjalp vedkommende litt på vei, og at vi i fremtiden slipper 21 reklamebilag i posten når vi har bedt om null.

Og ja, jeg har annonymisert navnene våres. Ingen må vite hvem vi er og hvor vi bor..! Plutselig har sinte postbud råttet seg sammen og omringet huset vårt, klare til å hevne seg liksom. Bedre å være på den sikre siden.. Folk i dag liksom.

 

 

 

TA DEG EN BOLLE

Anders, du er heldig som kommer hjem til nybakte boller på en mandag. Eller hur? Sier vel mer om hvordan dagsplanen min har vært i dag ettersom jeg har stått på kjøkkenet over halve dagen. For ikke bare har jeg fikset boller, jeg har også laget tacosalat til middag. Nå bør det ligge roser på hodeputa når jeg kryper til sengs i natt altså 😉

 

De er ikke så fine disse bollene, men de ble i hvert fall gode. Noen med sjokolade og de fleste helt plane. Og haha. Jadajada. Ingen rock uten tennissokk.

 

Har virkelig slått på stortromma og satt opp middags-ukesplan også i dag. En handletur i uka skal bli ren praksis fremover her hjemme. Jeg vil tro vi kan spare rundt 2000 kroner i måneden på å gjøre det sånn, kun på mat og dagligvareprodukter. En ukes matbudsjett inkludert snacks, brød, knekkebrød, pålegg og lørdagsgodteri ble på rundt 900 kroner. Det er ikke ravgæli for to personer, synes nå jeg da…

 

Ikke den sunneste matplanen, men alt lages i hvert fall fra bunnen av, og det er bra 🙂

 

Her er forresten oppskriften på grønnsakssuppa, og her er oppskriften på Chili Con Carne.

 

Nå gleder jeg meg til å se 30 grader i februariii! Mandagens høydepunkt 🙂

Skrives!

DET ANGRES

I helgla fikk jeg en hyggelig mail fra en bloggleser som hadde fulgt min gamle blogg. Hun hadde vært innom min nye og sett at jeg savnet mine gamle oppskrifter på bloggen som ble slettet. Og vet dere hva! Hun sendte med en link der jeg kunne se en liten periode i mitt gamle bloggarkiv!! Å herre Jeremi! 

Så jeg har startet dagen i dag med å bla igjennom og ANGRE hodet av meg fordi jeg var så dum og slettet bloggen. Det jeg ikke trodde, var at i det samme du trykker på “slett-knappen”, så sletter du også leserne.. Nettopp fordi mye trafikk kom via ting folk søkte på på Google. Altså, mange hadde viderelenket innlegg om blant annet Chanel-veska mi osv osv. Sååeh, Tømmerdal starter helt på scratch og med cirka 400 lesere færre hver dag. Eh, det er mange 😉 

Men nå som jeg ser gjennom gammel-bloggen så stikker det ekstra mye altså. Faen, søren, helvete, og alt det der. Det er absolutt ikke leserantallet jeg sikter til, men alle reisene mine, oppskriftene og alt det jeg kunne se tilbake på. Bloggen er jo praktisk talt en digital dagbok, så i bunn og grunn er det det samme som å ha kastet dagboka over flere år på bålet eller på sjøen. 

Dette er jo en hobby som jeg har drevet med i mange år. Og tro at jeg kunne slette den og ikke savne det, når alle dager ble oppslukt av bloggen på en eller annen måte før, så må man trappe ned gradvis og ikke bare slette den en kveld fordi man tror man må. 

Herregud. Jeg angrer.

 

Her er linken til mitt gamle bloggarkiv! 

http://web.archive.org/web/20140208013843/http://kinetommerdal.blogg.no/

og her

http://web.archive.org/web/20130912235433/http://kinetommerdal.blogg.no/

 


 

Det går ikke an å trykke på andre måneder osv, det vises kun det som er på selve siden 🙂 Men heldigvis har jeg bilder fra turen vår på Koh Lipe og Bangkok i fjor!

SÅ glad for det!  

 

 

Enjoy! Det gjorde i hvert fall jeg. 

BORTE BRA, MEN..

Hjemme best! 

Endelig hjemme igjen etter en fin, trist, morsom, koselig, fæl, minnerik og spesiell helg på Fosen. Mange forskjellige følelser på to og et halvt døgn. Ettersom Anders reiste bort i går, valgte jeg å bli i hele helga. Det er jeg glad for, selv om jeg døde litt av dårlig samvittighet ettersom kattene var ute fra lørdag til søndag. Men det gikk bra, det og.

I går tok jeg med tantebarnet mitt og kjørte til ei venninne på Stadsbygd. Mens jeg og Siri var opptatt med musikk og sang (hun har hjemmestudio), så lekte barna Kaptein Sabeltann. Haha. Barn altså, for et bekymringsløst liv der de tuslet rundt i kostymer og med hvert sitt lekesverd.

Da vi kom hjem til sommerhuset, hadde søstersen disket opp med tikka masala. Tikka masalaaa!! Jeg glefset i meg tre posjoner, pluss én til kveldsmat. Altså, diagnosen «overspiser» står i panna mi når det severes.. Men det er jo så godt! Føler det i dag, for å si det sånn. Og la meg minne dere på at vi på fredag handlet ikke mindre enn ÅTTE potetgullposer til helga. Pluss at min kjære svoger hadde kjøpt fire. Hahaha. Helg sjø.


Ja, her er det potetgull for enhver smak, eventuelt MED enhver smak. Og lokalt Rissa-øl da, for de som liker det.

Så, potetgull og TV-kroken var som hånd i hanske utover kvelden i går.

 

I dag har jeg vært med på å vaske ut av leiligheten til mormor. Det var rart og trist og se. Navnet på romnummeret var fjernet, og alle tingene hennes var borte. Det eneste som sto igjen var sengen hun døde i, krykken hennes og et par stoler. Sånn er livet. Bare så trist å se det ta slutt. 

Jeg og mamma var faktisk oppe klokken åtte i dag. Ti over åtte var vi ute av døra og på tur opp til Borgen, et turområde på Sæter. Jeg kan ikke huske sist jeg var ute og trimmet så tidlig. Sprek-poeng! Kanskje en fin rutine å innføre med mitt fantastiske crappy kosthold for tiden. 

 

 

Så var det på tide å sette snuten mot byen. Og med det mener jeg å face helgas store frykt. Jeg skulle kjøre på ferga, helt alene i bilen. Haha! Jajaja, la meg minne dere på at sist jeg kjørte på ferga, måtte jeg kjøre opp på siden der ikke en toseters elbil engang får plass… Den gangen snudde jeg capsen på snei, holdte for øynene og satte foten på gasspedalen i blinde. På mirakuløst vis så gikk det fint, men i ettertid har jeg tenkt at hvis jeg engang til må opp der, så bare nekter jeg og heller rekker finger til fergemannen. For opp dit, ikke F!!

Og btw… Første gang jeg kjørte på ferga, ja, så KJØRTE jeg på ferga… Så, som dere skjønner, jeg har ikke all verden til god erfaring med ferger og kjøring. Eeh.

Masse folk skulle på i dag, og jeg ba til høyere makter om å slippe å rekke finger til fergemannen og snike meg unna å kjøre opp. Noe hørte meg tydligvis, for jeg var en av de siste bilene som slapp å kjøre opp! AMEN. Fikk litt høy kjøre-selvtillitt da jeg kjørte av ferga og hjemmover. Nesten litt brekkekkel og cocky der jeg vrengte opp musikken og halvflira av bilistene jeg mente kjørte dårlig. Jeg hører ikke hjemme bak rattet altså! Gud hjelpe meg. For er det noen som skal le av noen, så er det i hvert fall ikke jeg 😉 Hun som kjører på ferga, bokstavelig talt.

Jeg var nok bare glad for å overleve turen.

 

Men nå vet dere –> Blåååggerne. Mitt yndlingsprogram hjerte hjerte hjerteee

READY FOR THE FUNERAL

God kveld, snart natt. 

Vi skulle vært på Fosen allerede, men det ble dårlig med det. Så, turen går over i morgen tidlig. De svarte klærne er lagt frem og lommetørklene like så. Nå er det bare å få dagen overstått, spør du meg. Det er jo fint med minnestunden etterpå, men selve gravleggingen og kirka er definitivt verst. Naturligvis. 

I dag har vi disket opp med hjemmelaget tomatsuppe. Og jeg som trodde jeg fant min kjære oppskrift på bloggen her. Vel, den gang ei. For sammen med slettingen av min kjære blogg i mai, forsvant også ALLE oppskriftene jeg noen gang har hatt. Og neida du, det var ingen selvfølge at det ble nedskrevet på et ark som fløt rundt her en eller annen plass. Nope. Nada. Oreokakeoppskrift, tomatsuppeoppskrift, verdens beste muffinsoppskrift – Goodbye.  På tide å kjøpe en kokebok. 

 

Forresten, dagens kommentar i går.. Jeg prøvde å finne en plastboks for å legge rester etter middagen i. 

Kine: Men hvor er den boksen jeg bruker som matskål til deg?

Anders: Matskål..?

Mente matpakke. Men dere vet. I blant er menn bikkjer, så jeg var ikke på jordet.

Black & black. Ready for the funeral.

 

Tidligere i dag har jeg tatt meg i nakken og endelig fått pusset ned stuebordet som nå venter på et par malingsstrøk. Herlighet, for en jobb. Vi kjøpte ny vinkelsliper i går, men man kan ikke forvente mye av en knøttliten sak til 269,- på Clas Ohlson. Men hey! Det tok bare litt ekstra tid. Hardt for oss utålmodige, men resultatet blir bra! Jeg er så lei av pallebordet vårt. Det er virkelig upraktisk. Det skal plasseres på verandaen når det nye er på plass. Det får aldri mer komme inn i hus 😉

Vi har kost oss med ishockeykamp, Meglerne og Torsdag kveld fra Nydalen her hjemme i kveld. Men nå er det straks kveld. Blir en laAang dag i morgen. Og jeg trenger skjønnhetssøvnen min, fooor å si det sånn. Burde tatt en Tornerose i blant, føler jeg 😉 

 

Btw, slenger med yndlingssangen min som er litt passende, på en måte. Eh, i hvert fall så har den en passende tittel.

 

 

 

Sov godt! 🙂

 

SVIPPTUR TIL LEVANGER

Hei 🙂

 

Mens middagen min står i mikrobølgeovnen (jepp… Gourmetkokken) så tar jeg meg tid til å si hei og gi en bitteliten update. Altså, siden det er så mye som skjer i livet mitt 😉
Så besætt og sjø, som vi trøndere sier.

Vi kom nettopp hjem fra Levanger og Verdal. Da jeg kjøpte stuebordet mitt på Møllehagen/Huset i hagen på Verdal for én og en halv uke siden, betalte jeg også for et utrolig fint skap som jeg dessverre ikke fikk med meg hjem samme dagen.

Så i dag fikk vi låne mamma og stefar sin henger for å frakte skapet hjem fra Levanger og Verdal, der det sto. Først stakk vi oppom for en kopp kaffe (Anders) og litt lunsj 🙂 Trivelig, ja! 

Vi drar jo over til Fosen igjen i morgen allerede. På fredag er det begravelse, og min plan er å kanskje bli igjen til over helga. Greit å kunne stille til disposisjon hvis noen trenger hjelp. Begravelser altså… Det verste du får meg med på, i hvert fall. Bare den stemninga, og at man virkelig innser hva som har skjedd… Fælt. Men det må dessverre til. 

Men det blir godt å være hjemme i et par dager. “Hjemme”. Hjemhjem. Eller noe sånn. 

#Dagens


Topp fra Bik Bok // Skjørt fra H&M 

 

 

Mac-en blir med til Fosen. Sammen med en bag med tørkepapir. Greit å være forberedt. 

 

Ajø.