MARC MY MARC JACOBS

 

SUNNHETSUKE: MIDDAG – CHILI CON CARNE (OPPSKRIFT)

Som så mange ganger før, så har jeg tenkt at mandager er fine dager å handle inn all mat for en hel uke. Jeg har alltid kommet så langt som å planlegge, handle inn, og deretter glemt det helt… Men denne gangen har jeg bestemt meg for å faktisk gjennomføre det jeg har satt på middagsplanen.

 

Jeg har en del ingredienser fra før av også selvfølgelig, og sånn ser planen ut denne uken:

 

 

 

Dagens middagsrett smakte helt fantastisk godt! Chili Con Carne med sidesalat. Aldri i livet om jeg igjen kjøper verken gryterett eller chili con carne på glass. Hjemmelaget er virkelig mye bedre. Jeg samlet sammen flere oppskrifter på nett, og disket opp en egen oppskrift ut i fra det. Perfekt.

 

 

 

 

 

Må nytes i godt selskap, eller med en yndlingsfilm, eller yndlingsserie på skjermen.
I mitt tilfelle ble det Sex & The City The Movie 2. 


 

 

KAN IKKE HUSKE SIST

Vi hadde et fantastisk vær i Trøndelag for en måned siden. En fin timing som alltid, siden det var midt i eksamenstiden og det eneste av været jeg nøt var til og fra bussen. I går krøp temperaturen opp til 18 grader, men solen sto på for fullt. Jeg løp ut, la pleddet på verandaen og grafset med meg potetgullposen og brusen. Det ble ikke noe tan, for å si det sånn.

Solen var frem i omtrent 20 minutter før jeg måtte kaste håndkleet og kle på meg. Skikkelig nedtur. Det var godt så lenge det varte, men kroppen trenger mer enn 20 minutter sol på ti måneder. Philippinene, ta i mot meg med åpne armer, og la solen steke for fullt de tre ukene vi blir der.  ÅÅH, jeg gleder meg!

Resten av dagen brukte vi på å shoppe litt. Intet annet enn kaffeservice og serveringsfat, panelovn og brannvarslere. Går ikke i klær lenger når man begynner å bli så gammel som meg 😉 Var også en tur på Tiller til svigermor, og deretter til søstersen på grilling. Jeg trodde ikke det gikk an, men jeg begynner å bli lei av grillmat. Føler vi griller omtrent hele tiden. Mulig jeg sier dette fordi jeg fortsatt er mett etter fredag.   


T-skjorte fra Monki, solbriller fra Ebay, sko fra H&M og resten fra Bik Bok.


Nå har vi nettopp spist frokost. Vi har besøk av Håkon og Emil, småbrødrene til Anders. Ti egg og 400 gram bacon er fortært. Gutter altså, men de trenger vel næringen 🙂
I dag går vel turen til Sats, ellers er det lite på tapetet. 
Ha en fin søndag!

EGENOPPUSSET SKJENK – FRA BRUN TIL HVIT

 Jeg har i år og dag lett etter en sånn type skjenk. Til tross for at jeg har sett flere av dem på Finn før, så har jeg på de to årene jeg har gått skole, ikke hatt tid i det heletatt å starte noen oppussingsprosjekter. Det var derfor en lettelse å finne denne skatten uka etter jeg ble ferdig på skolen.

Det var faktisk et par fra Leksvik som solgte den, altså samme kommune som jeg kommer fra. De skulle ha 2500 kroner for skjenken, men å ta ferge over med tillhenger koster over 500 kroner hver vei, så etter mye frem og tilbake med måling og styr, satset vi på å få den i bagasjerommet. Vi dro av gårde, og stakk innom pappa for å få middag på tur dit. Pappa bor to mil unna Leksvik “sentrum”.

Må si jeg ble meget usikker da vi kom frem og fikk sett skjenken. Den var.. Eh, ganske stor. Men det gikk akkurat. Lykke! For å få mest ut av turen, bestemte vi oss for å kjøre rundt, over Mosvikskogen, Inderøy, Levanger og deretter Trondheim. På tur hjem stoppet vi lik så greit hos mamma på Levanger, fikk pizza og så VM, også kjørte JEG hjem. Jepp, jeg ja. Kjørte. Det hadde jeg ikke gjort for tre måneder siden 😉 Men det er så viktig å utfordre seg selv altså. Men nok om det! Hehe.

 

Startet prosjektet dagen etter. Hamstret inn heftgrunning, malerkoster, ruller, maskeringstape osv. En må være forberedet på at utstyret koster en del, selv om man kanskje ikke skulle trodd det. Jeg vasket den grundig med zalo for så å la den tørke godt før jeg startet første strøket med heftgrunning. Skjenken har utrolig mye detaljer, så det lønnet seg å være veldig nøye slik at resultatet ble best mulig. 

Jeg har jo tålmodighet på likhet med et lemen, men jeg klarte å vente tolv timer mellom hvert strøk, male FIRE strøk til sammen (to strøk heftgrunning og o strøk halvblank oljemaling), og legge tapet innvendig. Det er egentlig en prøve i seg selv. Jeg holdt på å klikke på tapeten som var siste finish. Var drittlei, irritert og bare klasket den på før jeg røshet på trening for å trene bort litt frustrasjon 😉 

 

Det tar virkelig tid å pusse opp møbler…

 

Ble den ikke fin?

Det synes i hvert fall jeg. 

 

Detaljene vises mye bedre i hvitt.

 

Passer fint inn på stua med det andre skapet mitt som også er i samme stil (TRYKK HER FOR Å SE).

 

Innvendig ble det sånn 🙂

Kult, men litt slurvete jobb 😉 Som sagt, jeg var LEI.

 

 

#oppussing #skjenk #møbler #kommode #rococo

SØSKENBARNTREFF

Jeg vet alltid hva jeg får ved å arrangere søskenbarntreff. En fantastisk gjeng på besøk, fråtsende mat, fliring i bøttevis, gode samtaler og ren og skjær glede. Jeg overdriver ikke et sekund. Jeg synes det er utrolig viktig å holde på familiebåndene.Når en vokser opp, ikke lenger møtes til mormor eller farmor, og rett og slett glir litt fra hverandre, så er det ikke en selvfølge at man holder god kontakt med familien gjennom livet. Det må virkelig jobbes for. Det kommer ikke av seg selv. Heldigvis har vi seks jentene vært flinke til å møtes i ny og ned. Alle har jo helt totalt forskjellig innhold i livet, men vi tar oss tid til hverandre. 


 

Som alltid, maten var helt magisk. Kjøttboller i tomatsaus, salater, foccaciabrød, guacomole, salsaer, nydelig sjokoladekake, gratinert nachos, marinert thaikylling, rødvinspølse osv. Vi kan å lage mat har vi konkludert med. Vi kan å spise og 😉 Haha! Fråtser vettu, søren meg ikke rart. Jeg snakker kanskje for meg selv 😛 

 

Midt i det hele hadde vi en telefonsamtale med mamma på høytaler også. Haha. Jeg tror hun er veldig glad for at vi barna og søskenbarna holder god kontakt 🙂 Disse jentene dro jeg jo også på tur med til Danmark sammen med mamma og tante. Det er rart det der, men damer, altså søstre, har en tendens til å være flinkere til å holde kontakten enn mannfolk (brødre). Hvis jeg ikke tar helt feil? Det er i hvert fall min erfaring..

Emmis og.. Hemmis? Haha 😀

 

Plutselig var alle borte. Vi har vel aldri avsluttet et søskenbarntreff så brått før? Haha! Søstersen skulle rekke båten, og vi hadde snakket, snakket og snakket. Borte var plutselig tre-fire timer, så det ble travelt. Hun skulle tross alt rekke siste båten fra Trondheim. Kjipern å miste liksom. Hun rakk det heldigvis, men neste gang håper jeg varer liiiitt lengre 🙂 

Så ja. Hva skal man da gjøre? Ta et glass vin eller to.


Jepps. Kos det og 🙂 Sitter å ser en dokumentar på NRK som jeg har sett tre ganger før. Det sier litt om TV-utvalget på en fredagskveld. Trist er den og! Handler om kreftsyke Alex som til slutt dør av kreft, et par dager etter han gifter seg med sin utkårede. Huff! 21 år? Livet er urettferdig. 

PRODUKTIV FREDAG

Hei!

Jeg har stått på knær og med hodet i vaskebøtta i over fire timer i strekk. Jeg har faktisk vasket tomt alt av vaskemiddel, både grønnsåpe og Jif. Hvis det ikke er rent her hjemme nå, så blir det aldri rent. Men lite slår følelsen når du kan sette deg ned etterpå, nyte lukta av rent, ta et glass cola og ikke bli forstyrret av rotet rundt. Verdt det 🙂


Om ikke lenge skal jeg stikke på butikken for å kjøpe inn ingredienser til i kveld 🙂 Da blir det søskenbarntreff og god stemning med masse herlig mat. Dessuten skal jeg ommøblere litt her også. Den gamle Ikea-skjenken skal ned i gangen, mens den nye (som dere så vidt ser på bildet), overtar plassen. Den ble veldig fin! Viser dere senere.

Har ryddet litt i klærne mine også. Jeg føler helt seriøst at jeg ikke har et eneste klesplagg når jeg skal ut å spise middag, ut på byen, på fest osv. Klarer aldri å finne noe å ha på meg. Tenkte kanskje walkincloset skulle løse det problemet, men nei. Egentlig ikke. Jeg har jo “ingenting” å ha på meg noen gang, selv om bildet viser noe annet for så vidt. Noe er til og med med prislappen på ennå. Uups. Hehe.

Ønsker alle en flott fredagskveld 🙂 Itj å fårrå nålles, som min gode far bruker å si til meg.

 

God freddah.

CELFIE

God kveld,

 

Regner med at de aller fleste allerede har krøpet ned i senga og bredt dyna godt rundt seg. Selv sitter jeg i sofaen og har sett Helt Perfekt. Herregud, for en serie! Ler meg greit ihjel, men rødmer litt også. Ikke til å unngå. 

I dag har jeg endelig gjort ferdig skjenken min. Åh, så irritert jeg ble på den til slutt. Etter FIRE malingsstrøk inn i kriker og kroker, holdt det virkelig på å snappe for meg da jeg skulle gjøre siste finish med tapeten (som jeg har inni). Ble så sint at jeg måtte dra på trening og få ut frustrasjonen. Haha! Ikke tull en gang. Så forbanna priklete arbeid altså. Passer ikke helt meg etter fire strøk først med tålmodighetsarbeid. Men, den er i hvert fall ferdig nå. Thank God. Skal plasseres på stua i morgen. Blir godt med et nytt møbel 🙂

I morgen skal jeg stelle i stand søskenbarntreff her hjemme, og på menyen står deriblant gratinert nachos og chips. Vi har kurvfest der hver og en av oss har med et par retter hver. Blir stas! Før det må jeg vaske og rydde hele huset. Hurra. Ble lite av i dag. Etter treningen på Sats, dro jeg direkte med søstersen til Estenstadmarka for en laaaang gåtur. Vært en veldig aktiv dag, men jeg har i alle fall fått utløp for oppussings-aggresjonen 😉 

Se nederst  til venstre. Ser ut som Dexter har vært på raid. Haha! Huff. 

 

Da jeg var på H&M for et par uker siden endte jeg opp med denne T-skjorten. «Celfie». Da er det vel lov til å ta bilder av seg selv i speilet, vel? Yepp. Godt med klesplagg med litt farger i blant.

Men nå skal jeg snart køye. 

 

Good night.

NYOPPUSSET ROKOKKO SKAP

Hei,

 

Jeg nyter ferietiden med å gå berserk på Finn. Bra eller dårlig, ikke vet jeg. Det jeg derimot vet, er at det kan kjøpes mye på Finn som kan gjøres veldig fint. 

For to uker siden var jeg tjyvheldig og sikret meg dette skapet. Tidligere eier kjøpte det på auksjon, så jeg vet ikke hvor gammelt det er, men det er i hvert fall i rokokkostil. Jeg vant budrunden, og fikk det for 1800 kroner. Et kupp i mine øyne! Særegent og utrolig delikat. 

 Sånn så det ut da jeg kjøpte det. 

Skapet er BLYtungt siden det er i heltre. Det var allerede malt to strøk med heftgrunning, så jeg kjørte på med to strøk hvitmaling i halvblank, og det ble god som nytt. Om ikke bedre!

 

Fiiint, eller hva? 🙂

 

#interiør #blogger #hjemmelaget

EBAY WANTS

Ferietid betyr nettshopping, eventuelt window(s)shopping 😉 Jeg kan sitte i timesvis å se på alt mulig rart på Ebay. Alt fra kjøkkenhåndtak i bling til Nike-sko og kamerafjernkontroller. På Ebay finner man alt! Et herlig shoppested 🙂 Dessuten kan man finne mye fantastisk billig. Verdt å ta en titt, eller ti.

 

 

Skjørt HER
Hatt HER

 

 

Mac skin rainbow HER

Mac skin gold HER 

 

Nipple covers HER

Barry M rosa neglelakk HER
Stick on bra HER  
Ain’t Laurent genser HER 
Hvit genser HER 

Crop top Bang bang HER 
Adidas T-skjorte HER 

 

MENS DU SOV

Det hender i blant at jeg får små, rare innfall til å gjøre ting cirka ingen andre gjør. Og staheten spiller en stor rolle her, for har jeg bestemt meg, ja, da må jeg bevise for meg selv at jeg SKAL få det til. På lørdag var jeg ute å spiste middag sammen med tre venninner. Jeg endte opp med å dra videre til Una, Søstrene Karlsen og Bari, der jeg møtte ei venninne jeg ikke hadde sett på lenge. Det ble ikke så veldig mye alkohol, bare litt vin. En roligkveld på byen, med andre ord. Da jeg tok nattbussen hjem klokken tre fra byen, var jeg dø’sliten. Satt å tenkte på hvor magisk det ville bli å slenge hodet ned på puta og sovne på et blunk. Et par kilometer fra oss er det et stort friluftsområde, med en sandstrand, tydligvis. Da jeg kjørte forbi med bussen la jeg for første gang merke til sandstranda, og tenkte: JA, dit skal jeg gå for å ta bilder. . . . . . So I did. Jeg kom meg hjem, hoppet inn i treningsbuksa og la en cider og speilrefleksen i sekken. La meg minne om at klokken hadde blitt 04.15 på natta. Og været? Vel, det var temmelig ruskete. Om jeg ikke husker feil, så var det den kaldeste juninatten på over 38 år. Så jauda.

Jeg slengte sekken på ryggen (Hjelp, så turist) og sprang avgårde. Min eneste bekymring var de som så meg på stranden klokken halv fem om morgenen. «Selvmordskandidat much»?? Og selvfølgelig de som kjørte forbi meg. Alltid redd for å bli stoppet av ukjente biler. Viktig med forhåndsregler, så jeg spurtet avgårde.

Anders sendte melding og spurte hvor jeg var. “På stranda”. Hahaaa. ÅÅkejj. Så gikk batteriet mitt på telefonen. 


Det var et veldig vakkert syn, litt mystisk og med masse bølger i halvt soloppgang.

Kom meg trygt hjem etter en nokså forfriskende tur. Jeg hadde i hvert fall stranden helt for meg selv. Det er ikke hver dag (natt) 😉 

 

God tirsdag!