UT MOT HAVET

 

Fredag, FREDAG, F R E D A G ♥ 

Åh, det ordet klinger godt i ørene mine! I skrivende stund sitter jeg på hurtigbåten på tur hjem til Trondheim. Selv om det er ganske (jævlig) dyrt å ta båten hjem, så er det egentlig verdt det med tanke på komfort. Her er det stikkontakter ved hvert sete, godt og varmt, behagelig også serveres det pommes frites om bord. Det alene gjør jo båtturen verdt det. Alternativet ville vært buss, men den tar så mye som FEM timer, og det betyr at jeg går glipp av Mesternes Mester, Nytt på nytt og det der nye danseprogrammet som jeg for så vidt hadde levd fint uten. Det serveres til og med øl om bord her. 

Med engang jeg setter føttene på land så kjører jeg og Anders opp til Tyholt for å kjøpe kinamat. Det blir dagens middag. Har vært så dårlig på å lage meg mat i ukedagene at det nesten er flaut. For å si det sånn, jeg bruker lite penger her da i hvert fall, og det er jo bra 🙂 Kunne levd på take away hadde jeg bare orket, men bare det å gå innom og bestille blir et tiltak. Så ille er det altså. Til vår kommer pizzabakeren til byen, og da spørs det om det blir andre boller. De leverer tross alt på døra. Ender vel med at jeg må slutte å reise hjem fordi jeg heller bruker 4000 kroner i måneden på pizza..

 

 

Er det forresten flere enn meg som har krampe i hånda etter å ha klikket ihjel linken til Åge-billettene som ble solgt i dag? I går, etter at nyheten “om nyheten” kom, gikk rullegardina ned og jeg så svart. Trodde Åge skulle annonsere at nå er det sluuut, jeg legge opp. Men neida. Vi kaller inn til pressekonferanse for å si at vi skal ha konsert i London. Var så forberedt mentalt på det verste at jeg nesten ble litt skuffet. Nesten ja. Men uansett, poenget var at jeg IKKE fikk tak i billetter. 3000 jævler var kjappere enn meg.

Det som er sikkert, er at Åge fyller badekaret med champagne i kveld før han hopper uti og synger: Det e miiin dag i dag! For sannelig, på fem minutter fikk han inn en ekstra liten slant til sparekassa. En tredagers londontur, fly og hotell, koster ikke 8000 kroner hvis jeg får planlagt og gjort research i hvert fall. Noen ekstra lapper i mellomlegg der ja. Men herregud, opplevelsen er sikkert fantastisk, og jeg hadde selv betalt 8000 kroner for å sett Åge i Royal Albert Hall. 

 

Har enda en time og tre kvarter igjen av båtturen, så nå skal jeg se litt serier. Lønner seg å ha hele sesonger klare før man reiser, man rekker fort ti episoder på en tur/retur. Det ender også med at jeg ser på serier jeg synes er dritdårlig, bare for å ha noe å se, og for å lukke ut lyden av babyer som hylgriner (sånn som akkurat nå). Nå ser jeg sesong to av Sons of Anarchy. Ikke helt min type serie det heller, men som sagt. Jeg har sett opp alt som går an, og tyr dermed til alt som er mulig å se. Om to måneder er jeg sikkert på Hotell Cæsar sesong en. . . . . . .

 

Forresten, til alle dere som er glade i nettshopping, her er en fin en til fredagskvelden! 

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=55407706&searchclickthrough=true

 

 

God helg!

 

 

 

SKULLE BARE KJØPE EN PLANTE

 

Jeg hørte en interiørblogger si at grønne planter var det det man ikke kunne leve uten i hjemmet i 2015. Blomster og planter gjør jo seg uansett om det er trendy eller ei. Så, jeg bestemte meg for å kjøpe en plante etter jobb i dag. Dagens (eneste) gjøremål.. Gikk til senteret i sentrum og straka vegen til Kremmerhuset hvor de for så vidt ikke har mye levende eller grønt. Etterpå gikk jeg på Mester Grønn, holdt til og med to planter i hånda, men gikk tilbake med dem da jeg heller la merke til lysestaker og duftelys. 

Og sånn endte det da altså. Fortsatt ingen planter her, dessverre. Det eneste som lever her “hjemme” er meg og en bille, som jeg for så vidt nettopp tok livet av. Trivelig. 

Var også innom en gjenbruksbutikk og kjøpte meg noe småtteri. Er jo så billig, men jeg må passe på at jeg ikke kjøper så altfor mye mens jeg bor her i den lille leiligheten. Det er ikke usannsynlig at jeg handler så mye at jeg selv ikke får plass.

 

Neida. Men se her da 🙂

 

Gjenbruksbutikker er undervurdert. 

 

I morgen er det hjemreise til Trondheim, og jeg gleder meg selvfølgelig til det. Denne helga har jeg absolutt ingen planer, og det er deilig. Får satse på å se litt kjentfolk og komme meg litt ut blant folk. I ukedagene blir det stort sett bare samvær med folk som Lisa Vanderpump og Hannah Horvath. Altså på TV. Viktig å sosialisere seg litt med folk som er litt mer på mitt “nivå” 😉 Altså ikke milliardærer bosatt i Hollywood eller noen som har tvangstanker og en homofil ekskjæreste. Ikke at det er noe galt i det.

Mens Anders endelig kan lage seg både fiskegrateng og tørre koteletter til middag uten at jeg klager, griner og nekter å spise middag hvis han bestemmer noe sånn, så får jeg fråtse i det jeg liker aller best, uten klaging! P I Z Z A.

 

 

 

Sånn så det ut da jeg gikk hjem i dag 🙂

Hurtigruta på den ene siden og byen på den andre.

 

DER SKULLE JEG HA VÆRT..

Mens resten av bloggnorge er samlet for å hylle seg selv i Oslo, så sitter jeg hjemme å tenker på hvor jeg ville plassert meg selv i en sånn setting. Jeg tror for det første jeg måtte ha drukket meg sanseløs full for å i det heletatt dratt dit. Seriøst. For det andre ville jeg sikkert kledd meg i et bamsekostyme med heldekkende maske så ingen hadde sett det var meg. Ja, så har jeg stygg hud for tiden, men ikke på grunn av det. Rett og slett fordi jeg ville dødd av flauhet! 

Og herregud, nå må dere ikke misforstå, for arrangementet er jo garantert storstas for mange bloggere og alt sånn, men å møte opp uten å egentlig kjenne særlig mange, prøve å ta seg overhodet best mulig ut, være redd for å si noe teit, og kanskje ikke i det heletatt tørre å være en centimeter av seg selv. Jeg snakker for MEG, ingen andre. Jeg undrer på hva jeg selv ville gjort altså. Jeg er alltid (!) meg selv, uansett hvor, hva og når. Men i dette tilfellet? Neppe.

For tragisk nok som jeg er, så sitter jeg å ser på Live streaming fra prisutdelingen. Jeg blir varm innvendig, klam i hendene og rød i kinnene, ikke av begeistring, men fordi jeg blir litt sånn derre flau inni meg. Litt fordi jeg faktisk bruker onsdagskvelden på å se på, men også fordi den stemninga fra salen skriker det jeg skriver overfor. En konferansier som prøver sitt beste, tuller og drar vitser, men til en sal man ikke hører annet enn syv- åtte hyl fra først når nominasjonene vises på skjermen. Åh guri land. Er det ikke lov å le på et sånn arrangement..? 

Det er nettopp derfor jeg sier jeg ikke ville funnet plassen min. Det tror jeg nemlig ikke er så usannsynlig i en sånn situasjon hvor alle Norges bloggere får sett hverandres sanne jeg, uten bilderedigering, fra alle vinkler, med alle “skavanker”, og i deres egen kropp akkurat som den er. Jeg vil se for meg det må være fælt for mange, og ikke minst et enormt press for å snakke, gjøre og opptre akkurat slik som andre oppfatter deg gjennom en blogg. 

Selv ville jeg sikkert druknet i alkohol, gått opp på scenen og tatt en real Åge-trall foran hele salen. Det ville ikke vært første gang, for å si det sånn..

 

Så takk, Vixen for at jeg ikke er invitert! Keep it that way.

BLOWN AWAY

Heei!

Ja, nå tenker jeg dere lurer på hva som “blew me away”. Svaret er vinden. Hva ellers? I Kristiansund blåser det heftig om dagen, eller, i hvert fall over den brua jeg går over to ganger daglig. Været har skiftet fra å være Marit Larsen til å bli Hank Van Helvete på kort tid. hele forrige uke var utrolig bra med solskinn og fuglekvitter, ja, som Marit Larsen hvis været kunne vært en person. Fuglekvitter er litt å ta i, det er vinter og jeg er i Kristiansund, ikke på Mallorca. Personlighetsforstyrret vær. 
 

video:img3059

 

Godt å få skrevet ned noen ord også.. Dere vet hva som sies om været? Alle som ikke har noe godt å komme med, snakker alltid været. Akkurat. Jeg har lite å si, men fikk brått et innfall om å blogge. 

 Tredje Kristiansund-dag på rad at jeg spiser hjemmelaget pizza til middag. Mm, gååådt. Både Vanderpump Rules og Real Housewives of Cheshire, som er en ny serie, står på dagsplanen. Jada, jeg gjør mye fornuftig på fritiden. Akkurat nå kan jeg heldigvis skylde på både vær og klær for at jeg ikke er ute å jogger en tur eller benytter meg av naturen. Joggings i Svea-jakke, flexbukse fra Bik Bok og Converse ville tatt seg ut i vinden, eller ellers også for den saks skyld. Jeg har ikke treningsklær med hit, noe som sikkert var et ganske bevisst valg i det ubevisste. 

 

Jaja, jeg er nå i hvert fall unnskyldt og blir dermed sittende inne i hele kveld 🙂

 Snart helg nå! 

TRONDHEIMSHELGA

Heisann.

Da er helga godt over for denne gang, og jeg er selvfølgelig på plass l Kristiansund igjen. En ny spennende jobbuke har startet, og jeg gleder meg til å se hva den bringer videre!

Jeg har hatt ei fantastisk helg, den beste på veldig lenge. Da jeg kom til Trondheim på fredagskvelden dro jeg og Anders å spiste en sen middag på Big Horn. Biff og rødvin smakte utrolig godt etter en eeh, mager middagsuke i Kristiansund. Da mener jeg ikke mager som i sunn/lett. Jeg forstår de enslige som tyr til take away for hvert måltid. Herregud så kjedelig det er å lage mat kun til seg selv. Bah.

Det var utrolig godt å være hjemme under eget tak, se Anders, kattene, og bare ha mer “luft” rundt meg. Jeg bor jo ganske trangt, så det er godt å ha en stue som er større enn leiligheten min til sammen 🙂 På lørdag var vi på en kort shoppingrunde før vi spiste middag sammen med søsteren min og hennes familie. Selv om Fridays Cheesy bacon cheeseburger ikke var all verden til smakfull, så var det superhyggelig å være sammen med dem. 

Tok faktisk turen for å Spille bowling også, som jeg ikke har gjort siden 1800-tallet. Typ.

 

Jeg er jo for så vidt en dårlig taper, og liker best å vinne 😉 Ikke at poengsummen min (eller noens) var mye å skryte over, men jeg kom i hvert fall på andre plass! Jeg var flere ganger nervøs for at tantebarnet mitt på fem år skulle slå meg i bowling. Sannheten er at jeg jublet inni meg når kula meide ned én kjegle istedenfor ni. Hahaha! Neida, joda, neida! Som sagt, jeg er en jævlig dårlig taper. 

 

Se her ja.. Måtte dokumentere at jeg kunne vunnet hvis Anders ikke hadde fått ned noen kjegler på sistekastet. La oss bare si at han ikke gjorde det 😉 

Det viktigste er ikke å vinne (eeh), men å ikke tape, Anders! 

 

Resten av kvelden så sånn ut:

Ost, kjeks, vin og godt selskap 🙂 Vi har vært skikkelig gnien på de dyreste vinflaskene våre som vi har hatt i flere år nå. En Barolo og en fra Kroatia. Forventningene ble knust da vi etter hvert oppdaget at den Kroatiske vinen fra 2006 var oksidert, brun og udrikkelig. Mitt tips til dere er å bælge innpå uansett om flasken koster 600 kronr eller 100 kroner. Just in case. 

God kveld!

MATERIALISTISK LYKKE – LEO AND MARC

I dag er jeg en stykk lykkelig jente. Ikke bare har jeg hatt en fantatsisk koselig dag i byen, jeg har også kjøpt meg noe fra Høyer som jeg har siklet LENGE! Iiiiih, de er så utrolig fine!!

 

Veske fra Leo Wulff og pengebok med mobilholder fra Marc by Marc Jacobs ♥

 

 

😀 

 

Jeg sovner i hvert fall med et breialt smil om munnen i natt 😉

 

 

FØRSTE HEI FRA KRISTIANSUND

 

Hei!

Du kan si denne jenta har vært ganske tappet for energi etter et par intensive dager med mye nytt å sette seg inn i. Ny by, ny jobb, nytt liv. I hvert fall litt nytt liv i ukedagene 😉 

Jeg og Anders kjørte ned hit på lørdag, og heldigvis fikk jeg pakket med meg det mest nødvendige. Jeg har nesten alt jeg trenger her i leiligheten, bortsett fra praktiske ting som jeg kommer på etter hvert og underveis for hver middag jeg lager. Sånn som skjærefjøl, saks, skål og brødkniv osv. Likevel har jeg greid å lage meg middag hver dag, noe som dog er DRITkjedlig når man er alene. Jeg er på første uke, og jeg har tre av fire dager vurdert å droppe middagen fordi jeg rett og slett ikke orker å lage den. But then again, greit å ikke sulte ihjel heller. I skrivende stund står en halvhjemmelaga pizza i ovnen. Har jo ikke kjevle, så jeg tar en Ingrid og jukser litt. Blir mye av det med det fantastiske kjøkkenredskaputvalget jeg har her 😉 

 

  

Småruskete vær da vi tok ferga. Skyene var svarte, heldigvis var det såpass lokalt at det ikke rakk å bli særlig bølgete. 

 

 

 

Det var fælt (for å si det mildt) å si hadet til Anders da han kjørte ifra meg på søndag. Det føltes helt feil, som om jeg var malplassert og forlatt for meg selv, uten grunn. Det var jo selvfølgelig helt til jeg startet på jobb dagen etter og ble minnet på HVORFOR jeg er her. Nå går det overraskende bra! Kanskje mest fordi jeg har mye å sette meg inn i, spesielt på jobb, og har egentlig ikke rukket å bruke energi på å lengte hjem..? 

Men altså, som samboer i nesten seks år, så er det jo ikke rent trivelig å legge seg alene, lage middag alene, se TV alene eller gjøre noen ting som helst alene. Men som sagt, alt går hvis man er innstilt på det! Jeg tror i hvert fall at jeg kommer til å stortrives på jobb! Merker allerede nå at det er, og kommer til å bli veldig veldig bra. I dag satt jeg med Åge, Anders Jektvik og Siri på øret, en burn i hånden og fingrene på tastaturet i omtrent hele dag. Det er sånn jeg trives best. Heldigvis har jeg dør på kontoret mitt, den ble lukket etter at jeg tok meg selv i å synge både Tysland- og Ågegloser flere ganger..

 Ellers er det verdt å nevne at været er ganske topp her for tiden! Det har vært solgløtt hver eneste dag denne uka. Ikke verst! 🙂

 

På hjemmebane går det mest i serier og streaming. De om lag to kanalene jeg har, NRK og TV2, ble til en (NRK) da jeg ved et uhell slettet TV2, istedenfor å legge kanalen i favorittlista. Stas!

Mye mangler på veggene ennå, men jeg har i hvert fall fått opp et par bilder og noen hyller. Men nå skal jeg spise middag! 

 

I morgen drar jeg hjem til Trondheim igjen. Gleder meg masse til å se guttene mine! 🙂

Vi snakkes!

 

GOSSIP GIRL INSPIRED

Jeg har sett seks sesonger med Gossip Girl på et par måneder.. Need I say more? Av det kommer litt inspirasjon til både klær og stil, men spesielt hår. Prøvde meg på en liten updo med fletter i dag. Det var fint så lenge det varte. Hehe. Anbefaler å bruke en pakke med spenner og et tonn med hårspray hvis det skal sitte. I hvert fall hvis du har halvlangt og langt hår. 

 

Genser, jakke og skjørt fra Bik Bok.

 

 

 

WALL PRINTS

 

Jeg er i full gang med pakkingen til flyttinga, endelig. Med på flyttelasset blir mange nye rammer som jeg ikke har pakket ut av embalasjen sin. Kjøpte de for mange måneder siden, og planen var å lage en kul bildevegg i gangen her hjemme, men nå ser det altså ut til at de heller bli med meg til Kristiansund. De skal lappes opp på kjøkkenveggen 🙂

Har kjøpt både små og litt større rammer, men jeg skal få tak i enda flere. De koster typ 19 og 39 kroner på Ikea. Hylla er fra Bohus. 

Hvert av disse motivene skal altså i egen ramme. Skal ordne flere personlige bilder etter hvert også, men i første omgang blir det disse. 

 


 

 

Nå skal jeg ordne meg klar til middag ute med søstrene mine, før jeg fortsetter kvelden med date med Hilde! 🙂 Her går det unna! 

Dette bildet fra Kremmerhuset blir også med.

 

 

God torsdag videre!

TEDDY & FRIENDS

Helloisen!

I skrivende stund har jeg krøpet inn i nattbuksa, kastet BH-en, og sneket meg inn i en stor og deilig daffegenser. Dagens outfit for resten av kvelden. Etter hvert skal jeg se både Tungtvann og Vanderpump Rules. Hvis dere er glade i Real Housewives og slike TV-serier, så kommer dere til å elske Vanderpump Rules. Virkelig! Anbefales for oss som har så lite drama i livet at vi må se andres herjinger 😉

Først og fremst må jeg si at jeg er fornøyd med at innlegget mitt (og andres) kunne bidra til en heftig debatt i media. Jeg vet jo mediene var tipset om «Fotballfrue»-saken, men jeg tror nok blogginnleggene bidro til å faktisk belyse og pushe mediene til å ta tak i det. Uansett så er det bra at kritikkverdige forhold ble belyst. Mission Completed. Også må jeg få sagt tusen takk til alle som har gitt meg gode tilbakemeldinger på innlegget, som synes jeg redegjorde saken på en konstruktiv og saklig måte.

Men nok om det. Herre fred. Saken tok jo helt av. 

Denne uken er helt fullpakka med gjøremål før flyttinga i helga. Jeg skal liksom rekke over all og alt før jeg drar. Det komiske er jo at jeg drar og blir borte i fire dager, for så å komme hjem igjen. Likevel har jeg “hadet”-runder med alle. Hehe, men det er likevel koselig å treffe alle vennene mine, når som helst. Det vil jo føles annerledes, selv om jeg stort sett får helgene her hjemme i Tråndhjæm i byjen. 

I går ble det først en ferskpresset appelsinjuice (som jeg har fått dilla på) sammen med Lenis, og deretter tok jeg turen til Café Løkke hvos jeg møtte gamle klassevenner fra journaliststudiet. Artig med en liten update på alles “nye” hverdag etter endt studie ved NKH. Veldig veldig koselig dag! Café Løkka har forresten utrolig god burger med chiliaioli og verdens beste chips, så ta turen innom hvis du er gira på et saftig måltid. Synes hele plassen oser av det fine studentmiljøet som finnes i Trondheim. Det er liksom så lystig stemning der. I hvert fall etter et glass vin eller ti 😉  I dag har jeg vært og spist lunsj med Annette på Noora på Sirkus Shopping. Minst like koselig! Og maten var ikke mye å klage over den heller. Biffsandwich! Med chips. Jeg er jo rene sunnheten selv. Tror jeg skal sette av bittelitt tid på trening de kommende månedene. SK15 liksom…

 

Solsiden 🙂

 

Det er egentlig ekstremt bra at jeg har holdt meg innendørs de siste månedene. Med engang jeg forlater hjemmet har jeg en tendens til å tømme lommeboka på én-to-tre. I går var intet unntak. Jeg fant endelig Teddy-jakka fra Bik Bok.. Jeg prøvde den 3. juledag i XS, men bestemte meg for å ikke kjøpe den. Det har jeg angret veldig på i ettertid. Derfor har jeg saumfart alle Bik Bok-er jeg har kommet over for å finne den, men uten hell. Helt til i går da jeg skimtet en eneste jakke som hang alene i XS på Solsiden. Amen! Jeg nøla ikke denne gangen, for å si det sånn 😉

 

 

Apropo jakker. Som sagt, jeg har vært utenfor døren et par ganger den siste uka, som dere kanksje ser.. Jeg er nemlig plutselig eier av intet mindre enn tre jakker på meget kort tid. Anders: Jeg lyver egentlig. Jeg fant hver og en av dem på bussen 😉

 

Alle er på salg, da! Viktigviktig. 

Jakkene er fra Bik Bok. 

 

 

God kveld!