GEIRANGER I BILDER

Hei!


Ettersom jeg jobbet i dag, kom heller Anders ned til meg på besøk istedenfor at jeg dro hjem til Trondheim i helga. På forhånd bestemte vi oss for å dra til Geiranger istedenfor å sitte hjemme her og diskutere hva vi skulle gjøre i helga. Det ender liksom alltid opp med at vi blir så ubesluttsomme at det blir søndag før vi bestemmer oss. Hehe. 

 Har alltid hatt lyst til å dra til Geiranger, så det passet veldig bra! Naturen der har fenget meg veldig i lang tid.

Først og fremst, jeg må advare mot et veldig grønt innlegg. Haha. Øynene kommer til å svi av grønnfarge når du er ferdig med å se. Men, sånn er det. Grønn, norsk natur. Det er jo det vi drar til Geiranger for, er det ikke?

Bilturen i seg selv var jo en fin opplevelse den også. Naturen i Møre og Romsdal er ikke mye å klage over. Fjord og fjell på sitt beste! På turen dit fikk vi også med oss Trollstigen. Den har hverken jeg eller Anders kjørt før.  


Det er kanskje ikke så lett å se hvor bratt det er, men det er steinbratt, straka vegen rett opp! 

 

Etter seks timer (og fler stopp og somling) på veien, kom vi omsider frem til vakre Geiranger. Første stopp var Ørnevegen, ganske langt oppe. 

Geiranger ligger helt til venstre i bilde. Bitteliten bygd med litt over 250 innbyggere. Hvert år besøker over 700 000 turister den lille bygda. Jeg må vel innrømme at jeg aldri før har vært på en ordentlig turistdestinasjon i Norge før. Så dette var litt artig. Masse asiatere, tyskere og andre europeere. Det morsomste var jo kontrasen selv da vi så en asiatisk kvinne med MUNNBIND. I Geiranger. Verdens reneste luft, sikkert! Haha. Vi planla å ta bilde av det, men vi fant henne aldri igjen, dessvere. 
Ettersom vi skulle ligge der bare ei natt, valgte vi Union Hotell. Ganske dyrt for så vidt, men veldig god seng, beliggenhet og god frokost. Bøtta på med ferskpresset juice, for å siii det sånn 😉 Pannekaker, toast og crossaint gikk ned på høykant, gitt. 

 

Sånn ser hotellet ut. Vi lå i den nyere delen, den svarte midt i. 

 

 

På fredagskveld ble det raskt kveld etter middagsbuffeten, egentlig. Blir sliten av reising, selv om man bare sitter på rumpa i en bil. Anders tok en tur i bassenget, mens jeg ble liggende i senga og se på TV.

Lørdagen benyttet vi selvfølgelig til å spise en lang og god frokost, som nevnt tidligere 😉 Var tidlig ute av hotellet for å rekke over det vi skulle før vi måtte dra til Kristiansund igjen. Dessverre rakk vi ikke båttur. Litt dumt, men vi fikk i hvert fall opplevd sentrum og litt sightseeing oppe i fjellet. 

Ikke bare er Geiranger fint naturmessig, men sentrum i seg selv var også kjempesjarmerende! Gamle trebrygger omgjort til små butikker og cafeer. 

Til og med Moods Of Norway outlet store. 

 

Her kjøpte vi hjemmelaget sjokolade med god, og veldig spesiell sjokolade i rare smaker. 

 

 

Flydalsjuvet! 315 meter rett ned. Om å gjøre å ikke tråkke feil utpå tuppen der.. 

 

Veldig, veldig glad for å ikke tenke på antall timer i bil, kostnader, osv osv, før vi bestemte oss for å dra. Det beste er egentlig bare å gjøre det, uten å tenke. Viktig å oppleve Norge også, ikke bare Thailand, Filippinene og Maldivene. Natur er temmelig fint uten hvite strender også. Spesielt når det ligger et par timer unna.

Hvorfor skal ikke vi dra dit hvor en halv million mennesker fra andre siden av kloden drar for å se? Nettopp.

Turistattraksjoner kan utrolig nok være fint å få med seg i blant. I hvert fall Geiranger! Anbefales 🙂 

 

 

 

God kveld! 

 

 

#Geiranger #Flydalsjuvet #Møreogromsdal

DET BESTE MED KRISTIANSUND

Er det noe jeg virkelig liker med Kristiansund, så må det være naturen og de mange turmulighetene det finnes her. Trondheim har jo også fine turstier og sånn, men ikke nært sentrum. Jeg har ennå bare rukket å utforske en brøkdel av det byen har å by på ennå. Det mest populære er vel kanskje Vanndammene og opp mot det som kalles for Varden og bortover Havstien. Må ærlig innrømme at jeg ikke helt vet hva det heter der jeg har jogget, men det er i samme traktene i hvert fall 🙂 

Jeg kommer også til å dra med meg Anders på Bestemor Hage hver gang han kommer hit, en liten café rett ved siden av den ene vanndammen med massevis av fugler, deriblant påfugler. Skikkelig koselig plass. Jeg elsker det konseptet med gammeldags inventar og stoore kakestykker i fine farger 🙂

Kom nettopp hjem fra ukas fjerde treningsøkt nå. Utrolig deilig å ta helg med god samvittighet nå. Er det en ting jeg blir i Kristiansund, så er det SPREK. Hehe. Nesten all fritiden går til trening for tiden. Det gjør meg ingenting så lenge jeg får kombinert innetrening med utetrening. Å gå/jogge en mil på mølla  i går var så dørgende kjedelig at jeg omtrent holdt på å stupe bare av den grunn. Neste gang blir det ute i naturen, uten tvil!

 

Knipset et par bilder til bloggen da vettu.

Inne i inngjerdingen kryr det av fugleliv. Måser, duer, ender, høner, haner, svaner, name it..


 

Det er virkelig herlig å legge ut på slike kveldsturer. I kveld så jeg forresten et rådyr vandre fredelig rundt i fjæra. 

 

I morgen reiser jeg hjem til Trondheim. Skal bli skikkelig godt å se guttene mine igjen! Teller ned timer nå 🙂

 

Snakkes!

 

DON´T TRAIN HARD. GO HOME

Heisann,

Planen i dag var å bruke litt ekstra tid på bloggen, men sånn ble det ikke. Jeg sto nylig opp fra baderomsgulvet. Der har jeg ligget i to timer, skjelven og spykvalm. Tok muligens litt for hardt i på trening i dag. Jeg gikk og jogget én mil, og da det var 2 kilometer igjen kjente jeg skikkelig at kroppen ble plutselig helt tom. Totalt stopp sa det egentlig. Jeg hadde faktisk ingenting å gi, men gikk og jogget vi videre, da? Åjada. 

Vannflaska var tom etter seks kilometer, og der jeg trener må du gå inn på et hotell (ja, temmelig artig. Haha) for å fylle vannflaska. Det var uaktuelt, så jeg kavet meg opp trappa fra garderoben og til en automat med sportsdrikker og proteinbarer inne på treningssenteret. For det har de, men ikke en spring. Jeg måtte ha et eller annet for å klare å komme meg hjem og opp bakkene. Ble en proteinbar til slutt. Glefset den i meg, og gikk så greit innom Kiwi også for å raske med meg bananer og epler. Kastet innpå. 

Usjusjusj, blir kvalm av å tenke på den her nå. 

 

Endelig hjem, og formen ble egentlig ganske grei. La meg på sofaen under pleddet og kjente kvalmen komme sigende temmelig fort. Måtte spy, så jeg sprang til do og satte meg på kne. Klamret meg fast. Svelgte, svelgte, og tenkte at jeg VIL ikke spy. Nekter! Hater det. Fly, å ta av dykkermaska under vann og å spy, det er det verste jeg vet. EVER. Så der satt jeg febrilsk og svelgte tungt for å satse på at spyet holdt seg ned, og det gjorde det. La meg ned på gulvet og ble liggende der i to timer. 

Etter å ha kjempet mot kroppen min og endelig fått stablet meg på beina, tok jeg en rask dusj, og nå er jeg tilbake på sofaen. Fin kveld, hæ? Haaah. Formen går i riktig vei, men middagen, som jeg gledet meg masse til, er det bare å glemme. Ikke engang en cola zero går ned i halsen i kveld. Mulig jeg til og med dropper Paradise Hotel. DA skjønner dere hvor landet ligger, sant? 

Her var klokken halv syv. Jeg var strålende fornøyd med dagens innsats, og tenkte jeg skulle lage et blogginnlegg om oppskriften på middagen jeg skulle lage. Den gang ei. 

 

Det lønner seg egentlig ikke å tvinge seg selv til å gjennomføre noe så dumt som en mil på mølla hvis du kjenner kroppen sier stopp underveis. Det tar jeg med meg videre. Mulig det er glemt i morgen. Denne jenta lærer aldri 😉

 

God kveld fra Kristiansund! 🙂

PLANNING THE MALDIVES

Hei hei!

Jeg vet mye på bloggen vil bestå av ferie og Maldivene de neste månedene, så dere får bare prøve og holde ut. For ja, det kommer til å bli mye (!) Maldivene-prat. Kall meg crazy, ettersom en tur dit er det største jeg har drømt om siden jeg var ti år. Men for meg er det virkelig stort å endelig få oppfylt den drømmen. Tror få av dere forstår hvor bergtatt jeg er av stedet. Jeg husker en skoleoppgave jeg fikk for mange år siden der jeg skulle skrive om min største drøm. Det var (på den tiden) å gifte seg med Bon Jovi på en strand på Maldivene. HAHA. Jeg tenker vi sier at i hvert fall drømmemannen er byttet ut for lengst 😉

Så, å bestemme seg for å dra til Maldivene var altså ikke så vanskelig i seg selv. Bortsett fra at kostnaden måtte vurderes opp og ned i mente før vi tok avgjørelsen.

Vi visste jo på forhånd at Maldivene er dyrt, men noen steder er selvfølgelig mye mer kostbare enn andre, og dessuten er det fullt mulig å dra dit på budsjett nå. Dette fordi de lokale øyene endelig har åpnet opp for turisme og overnatting. Hvor fantastisk er ikke det? 🙂

Det har tatt oss, eventuelt meg, en evighet å bestemme oss for hotell. De første 14 dagene booket vi veldig tidlig fordi vi fant et fint 4-stjerners hotell til en veldig rimelig pris. Desto mer penger man legger i hotelloppholdet, jo mer vil vi vite at vi ikke blir skuffet, og at Maldivene lever opp til forventningene. 

Det aller viktigste tror jeg er å finne ut HVA man vil ha ut av turen. Bra dykking, kulturopplevelser, drømmestrand eller kanskje bare late dager med ingenting annet enn blått hav og sjølukt? Våre prioriteringer er litt ulike. Mens Anders har lagt aktivitetstilbudet høyest på prioriteringslista, så er god og smakfull mat det absolutt viktigste for min del. Vi går selvfølgelig for all inclusive når vi først skal til Maldivene, og hvis maten er crap, ja.. Da er det bortkastet tusenlapper, mener nå jeg. Samtidig er det viktig at Anders ikke kjeder seg heller. Da går det kun utover meg og boka mi;) Snakker av erfaring. 

Hvis noen sitter å vurderer en Maldivenetur, så er mitt tips først og fremst å få en oversikt over kostnaden du må ut med. Maldivene er hovedsakelig gaaanske dyrt, og resortøyene ligger på alt fra 2000 kroner natta til over 10 000 kroner natta. Finn riktig prisklasse for deg, og sjekk opp hotellenes reviews, både på Agoda, Expedia, Booking osv. Og ikke minst, selve rankingen på disse sidene. Det ligger gjerne noe sannhet i det altså. Jeg anbefaler å være glad i research, for det krever det absolutt. Blant annet er det greit å vite at Maldivene er et strikt land når det kommer til alkohol og religion. På de lokale øyene må man dekke seg til, og alkohol kan du glemme å prøve og smugle inn i landet. Alle reisende scannes. Slike ting ville jeg ikke visst hadde det ikke vært for en tidkrevende research-runde. 

Følg også med om det er båt- eller flyskyss til og fra hotellet. Kostnaden er som dag og natt. Maldivene er jo delt opp i atoller, og for hoteller i både North Male Atoll og South Male Atoll benyttes speedbåt fra flyplassen. Det sparer man en del på. Til tross for at sjøfly mest sannsynlig er en opplevelse i seg selv, så er det dyrt. Regn med at det koster 5000 kroner ekstra for to personer. 

Antall timer jeg har sittet foran mac-en for å gjøre research, er ekstremt mange. Endelig klarte vi å bestemme oss for et resort, Meeru heter det, hotellet passet perfekt for oss, ifølge alle tilbakemeldingene det hadde fått. God mat, masse vannaktiviteter, bra snorkling og strålende vakker strand. For ja, viktigheten av drømmestranda er nesten på lik linje som god mat 🙂

Jeg har vært inne på Agoda hver eneste dag i en hel måned for å sjekke prisen på hotellet. Det varierer nemlig fra dag til dag. Problemet var at en dag, så var sannelig ikke hotellet tilgjengelig lenger. Haha. Bra jobba! Visst i én måned at vi skulle dit, sjekket instagrambilder hver eneste dag og bare drømt meg bort. Så vips, var vi for sent ute. Litt naive vi to trønderne som trodde hotellet skulle vente på oss ja. Herregud ass 🙂

Jaja. Meen. Kanskje det skjedde for en grunn. Vi måtte rett ut på leting igjen i frykt for at de andre hotellene skulle bli solgt ut. Det første hotellet jeg siklet på, var nemlig Veligandu. En liten paradisøy i North Ari Atoll med 70 hotellrom, den fineste stranda, infinitypool, kvalitetsmat og alt en måtte ønske seg egentlig. Jeg gikk bort ifra det fordi jeg syntes det ble litt for dyrt. Det er ranket til 9,2 på Agoda, noe som er utrolig høyt. Det er også ranket til Maldivenes tiende beste hotell. Har lest massemasse om det, og bladd gjennom de fleste bildene det er å finne på Instagram. Det ser virkelig ut som et paradis. 

I helga endte vi opp med å bestille seks netter med all inclusive OG sjøfly. Jeg har kjempeflyskrekk, men har alltid hatt en drøm om å kjøre vannfly over Maldivene. Uten sobril 😉 Det blir virkelig en opplevelse for livet. Dyrt? Ja. En opplevelse for livet? JA. Verdt det? Garantert. 

Bildene lånt fra her og fra Tripadvisor.

 

Jeg tror paradis-følelsen på denne øya ikke vil skuffe oss.  Øynene kommer til å falle ut av beundring og sjokk.

Tror det er småfint, ja.

EN NOE ANNERLEDES FEIRING

Hei og gratulerer så mye med dagen til dere alle! 🙂

Jeg regner med mange av dere har skålet i champagne, spist is og pølse, sett på toget og bare kost dere med folkelivet. De siste fem-ti årene har jeg feiret 17. mai i Trondheim. I forkant av hvert år ser jeg egentlig aldri frem til dagen. Synes den er oppskrytt og egentlig litt stress. Helt til jeg kommer inn til byen den 17. mai og kjenner nasjonalfølelsen bare bygger seg opp, og tårene presser på hver gang nasjonalsangen spilles. Haha. Seriøst. Jeg er en sucker for Norges nasjonalsang. Det er på 17. mai jeg innser hvor GLAD jeg er i landet mitt. Norge er et vakkert land, og vi nordmenn er heldige. Ferdig usnakka!

Jeg har vært på jobb i hele dag, og det har gått veldig greit sånn jobbmessig altså. Men det å være i en annen by enn “byen din” på 17. mai, det var virkelig noe annet. Poenget mitt er at det å være alene som Viggo venneløs på nasjonaldagen, det er fader meg lite kult egentlig. Å ikke kunne si gratulerer med dagen, gi venner og familie en klem, susse på kjæresten, skåle i champagne, og diskutere bidragene i toget med søstersen, det har vært ganske ensomt. Har følt meg temmelig loner i dag altså. Tuslet rundt med et kamera i hånden, mutters alene. På selveste nasjonaldagen hvor familie, venner, smil og trøndersk folkeliv vanligvis har vært 17. mai for meg hvert eneste år frem til nå. 

Kan telle antall hei på én hånd, og det er kun til mine kollegaer. Glem Viggo venneløs, fra nå av endres uttrykket til Kine venneløs. Jeg har ikke tatt et eneste bilde av hverken meg selv, antrekket (som dog ikke er noe å vise frem) eller et flagg. Nada på telefonen. Det har aldri skjedd før på 17. mai. Det er det tristeste, det forteller liksom bare hvordan dagen min har vært, sånn sosialt sett. 

Det jeg ikke har savnet særlig mye fra Trondheim, er været. Vi har hatt knallvær hele ettermiddagen her i Kristiansund, sol og typ elleve grader. Skikkelig deilig! I skrivende stund sitter jeg å ser på TV-skjermen med samme bilde som har vært det siste døgnet.


Tre timer du liksom.. 

 Ellers er det temmelig stille rundt meg. Sitter nå her, sminkeløs i joggebuksa, med en uåpnet zero på bordet. Ble hverken is eller pølse på meg i dag, men fikk rasket i meg litt biff stroganof-gryte på jobb. En jævlig god en sådan. Trodde forresten jeg skulle bli mer ensom av å se bildene fra dagen på Facebook, jeg hadde for så vidt rett, men det var samtidig utrolig koselig å se alle sammen så pyntet, fine og glade! 🙂

 

Et nokså negativt innlegg kanskje, men det er vel lov å føle seg litt ensom når man er helt alene på den mest sosiale dagen i året..? 

 

Ja, jeg har altså brukt å pyntet meg til 17. mai. Bare ikke helt i år 😉 Bildene er fra i fjor og året før.

 

PS: Takk til gutta boys i bakgården min som sang både Åge og DDE natt til i dag. Sykt irriterende høyt, men det fikk meg til å smile 🙂

 

God kveld!

 

 

EN ALVORSPRAT

På tide med en alvorsprat, eventuelt en prat generelt. Vips så hadde det gått to måneder siden sist gang, gitt.

Jeg må ærlig innrømme at jeg så for meg å bli en knakende flink blogger da jeg flyttet og fikk ukedagene helt for meg selv. Det viste seg å gå rett i “dass” det, faktisk. Jeg kan telle antall blogginnlegg fra Kristiansund på typ én hånd. Der har jeg bodd i fire måneder nå. Det ble ikke helt som jeg trodde. Men litt har skjedd, da, siden sist, mener jeg. Vi har blant annet solgt huset vårt, og jeg har flyttet inn i en ny og større leilighet i Kristiansund, mer sentrumsnært og nærmere både treningssenteret og jobben. Så det er stas 🙂

Hverdagene er fortsatt veldig like, og rutinene består av jobb, trening, middag, Paradise Hotel og senga. HVER dag. Så nå gruer jeg meg til PH er ferdig. Hva faen skjer med livet mitt da, liksom?

Enn det. Jeg har ALDRI sett Paradise Hotel før. Og for å være ærlig, så er det dritflaut å innrømme at jeg er hekta. At jeg i det heletatt ser på det. Men vet dere hva, hjernedød underholdning går rett hjem her i gården i hvert fall. Spesielt i Kristiansund hvor jeg ikke har hatt TV på fire måneder. Kun TV3 og NRK på nett, pluss et par serier jeg har fulgt med på på Mac-en. That´s it. Med andre ord, jeg er MEGET unnskyldt 😉 

 

Også over til “alvorspraten”. De siste månedene har jeg verken vært innom min egen blogg eller sett på en eneste annen en. Jeg, som sjekket ut minst ti ulike blogger hver eneste dag før. Jeg har hatt en periode hvor blogging, og det å lese blogger, ikke har gitt meg en puck. Nada. Jeg synes blogging har blitt så utrolig mye “business”, og det skinner igjennom så sykt. Å lese om sponsede produkter, betakaroten, tannbleiking og så forferdelig mye skjult reklame har jeg egentlig sett meg litt lei av. Litt sånn plutselig.

Ganske snålt med tanke på at jeg var en iherdig bloggleser for bare to måneder siden.

Sånn for min egen del, så har jeg slitt med inspirasjons-input i hverdagen. Med engang jeg er tilbake i Trondheim føler jeg nemlig for å pynte meg, style og styre, trives med å stå foran speilet og krølle håret. I Kristiansund derimot, hvor jeg befinner meg mest av tiden. Der kunne jeg nesten gått i joggebukse på jobb. Nesten. Omtrent så jeg kan si at jeg driter i hvordan jeg ser ut. Haha. Det er virkelig ikke bra, vettu. 

Jeg aner ikke hvorfor, men litt av grunnen er vel at det er så utrolig lite shoppingmuligheter der. De kjedebutikkene som er der har så liiiite utvalg, og det er så lite inspirerende. Dere aner ikke altså. Kanskje det er derfor jeg har ikke har orket å lest blogger heller, fordi jeg uansett ikke har muligheten til å kjøpe det jeg ser er fint på outfit-innlegg osv. Spørs om det har en sammenheng. Jeg vet ikke. 

 

Var en liten tur på Bik Bok på Sirkus i dag. Fikk masse inspirasjon tvert jeg gikk inn. Så, poenget mitt i bunn og grunn, er FÅ FLERE BUTIKKER TIL KRISTIANSUND! Med utvalg, takk.

Denne uka har jeg hatt hjemmekontor i Trondheim, og det har vært både godt og spennende. Har jobbet med mye variert, og det er virkelig lærerikt. I skrivende stund har vi fyrt opp pizzaovnen for første gang i år. Nå blir det italiensk pizza med strandaskinke og sterk salami. Mmm, det skal bli noe det.
 

VIlle bare si hei og god helg til dere! 🙂 

Og takk til dere som har etterlyst meg, forresten. Det er jo litt ekstra koselig. Så satser vi på å høres før jul da, i hvert fall 😉