WINTER PEACH

Guri land, denne jula løper av gårde i fullt firsprang. Sjette juledag allerede. Oh my.

I går var vi på overnattingsbesøk i Buvika til Mads og Ida. Superkoselig! Og ikke minst, godt å spise taco som et lite avbrekk i all julematen. Ble sittende å høre Rosenborg-sanger til klokken halv tre i natt. Haha. Ja, hvorfor ikke. I dag får man derimot igjen for litt for mye morsomheter i går 😉 Startet dagen med junk fra Buvika Café. Haha. Høres verre ut enn det faktisk var altså! Maten var jo overraskende bra, den 🙂 Burger og chips til frokost, det er jo jul bare en gang i året, som han Olaf sier. 

Nå ser vi på Istid og koser oss med potetgull. Anders er for en gangs skyld fyllesyk. Haaah, endelig får han også kjenne på hvordan det er for meg nesten hver eneste gang dagen derpå en fest. Bah. I dag er formen min faktisk finere enn fryktet. Men dårlig nok til å gafle innpå med potetgull og junk uten å få et gram dårlig samvittighet 😉 Hoho. Resten av kvelden blir vi sittende her, og amen for det. I morgen allerede blir det farting igjen til Fosen. Nyttårsaften i år kunne vi egentlig bare droppet å feire i år. Er stygglei av å pynte meg og bade i fet julemat. Spørs om jeg skal dra med meg en grandiosa til middagen i morgen hos pappa, mens resten får kose seg med rakfisk eller hva søren de nå skulle ha 😉 ÆSJJJJ. 

 

Over til noe annet.

Rett før jul kjøpte jeg en utrolig fin genser på Bik Bok og en cardigan på H&M. Synes disse fargene er så fine, også sammen. 

 

 

 

Forresten, jeg går ei meget spennende tid i møte, men det kan vi snakke om neste år 😉 2015 blir nok et rart, uvant, forfriskende, annerledes, spennende, nervepirrende, morsomt, utfordrende og superkult år! Det er i hvert fall min spådom.

Smykket er fra BIk Bok og klokka er fra Marc by Marc Jacobs 🙂

 

Nå skal jeg tenne duftlys, se ferdig Istid og kose med Anders og kattepusene mine. 

Ajø ajø

FEMTE JULEDAG

Da er vi endelig hjemme igjen etter noen fine netter på Tiller hos svigerfar 🙂 Vi har hatt det veldig fint i jula, men først nå har jeg tatt ordentlig juleferie. Jeg har en hel uke fri før jeg starter på jobb! Herlig! 🙂 Den uka skal nytes minst like mye som de tidligere dagene i jula. 

I dag skulle vi egentlig på besøk til pappa på Sætet, men begge mine storesøstre, som også skulle være med, har blitt syke. Derfor har vi bestemt oss for å droppe det. Veldig kjedlig, men heldigvis skal jeg over til nyttårsaften, mest sannsynlig 🙂 Sånn er det å ha foreldre som ikke bor sammen. Det er ikke enkelt å få kabalen til å gå opp alltid. Vil jo gjerne “rekke over” alle, eller begge to i hvert fall. 

Istedenfor å være på farten i dag, blir det nok kun avslapping, serier og filmer. Deilig å være hjemme slik at man også får begynt å pakke ut julegavene fra eskene sine, og plassere dem der de skal stå. 

Jeg fikk jo som sagt ti fat og fire kopper i Rose Confetti-serien til jul! Herlighet, det er SÅ fint. 

Nå gjenstår det bare å finne et sted de kan stå hvor de vises. Disse lekkerbiskene skal altså ikke stues bort i mørket nei!

 

Fikk masse herlige olivenoljer, matvarer, sjokolade, vin og sånn også. Det er faktisk skikkelig stas med litt annerledes og kanskje litt mer eksklusive matvarer som man ellers ikke tar seg råd til å kjøpe. 

Fikk som sagt to store Kähler-vaser i svart og hvit, i tillegg til en liten! De begynner sikkert allerede å bli litt “ut”, men jeg er i hvert fall forelsket i dem. Har planer om å bytte inn den ene store i hvit og sølv når den kommer i butikkene i mars/april 🙂 Synes den i gull er kjempefin den også, men det passer ikke helt inn i sølvhuset vårt… 

 

Fikk både body lotion, shampo og balsam, håndsåper, deilige sokker, duftelys, gavekort, pynt til huset og mye annet. Må si meg superfornøyd i år altså! Det lønner seg kanskje å ønske seg såpass spesifikke ting som jeg gjorde i år, selv om jeg fikk to av både Boblen-vasen og Kähler-vasen. Det gjør iiiiingenting! 

Også fikk jeg jo det jeg ønsket meg fra Anders, Marc Jacobs-klokke.

Synes den er så utrolig fin og enkel. Ikke noe stæsj og styr, ikke en gang tall, faktisk 😉 Denne blir nok stuck på håndleddet til jeg vokser den av meg. Noe jeg ikke håper skjer, om jeg skal få sagt det.

 

Men nå skal jeg kose meg med litt serier. Fikk jo en genial, liten sak fra svoger-Håkon. Mac-bord. Haha. Med koppholder til colaboksen;) You know me too well..

Ut i fra dette innlegget kan det virke som om jeg er en overfladisk drittunge som mener hele jula har dreid seg om hvilke julegaver man har fått 😉 Men jeg er så fornøyd at det fortjener et innlegg. Og alle vet vel at julegavene kun er en “bonus”. Jula i seg selv handler i mine øyne om familie, å skape nye minner, spise god mat og drikke god drikke (cola til hvert måltid), treffe gamle kjente, og bare nyte ferietiden 🙂  Så vet dere det.

 

 

Vi skrives! Ha fortsatt en god jul 🙂

CHRISTMAS TIME

Vel, jeg synes egentlig det siste blogginnlegget mitt der jeg beskriver min verste skrekk med kjøring på glatta, lik så greit kunne passet som et siste innlegg ever fra denne “bloggeren” 😉 Jeg skriver jo at det kanskje ble mitt siste innlegg siden jeg ikke visste om jeg overlevde bilturen på vinterføre. Haha. dere kunne jo lik så greit bare trodd jeg var død. 

Neidaa. Men det er jeg altså ikke 🙂 Spørs om min aktivitet på Face hadde avslørt at jeg var i live for mine bekjente. 

Først og fremst, masse masse god jul til alle sammen der ute! 🙂 Jeg har ,så langt, hatt det utrolig trivelig. Jeg har også jobbet litt, men det har gått meget okei ettersom jeg likevel ikke har gått glipp av noen juleselskap eller julaften.

Julaften feiret vi på Tiller i år. Det ble en lang, superfin og innholdsrik dag og kveld. Dagen startet vi nemlig med å dra ut og ake. Altså, det var julaften! Da er vi alle barn, i hvert fall vi som vil 😉 Jeg, Anders og Håkon hadde akebakken for oss selv, før en hurv med unger i 4-6-årsalderen inntok sporet. Da var det bare å rydde vei og forlate åstedet. Haha. Vi følte oss vel kanskje litt vel barnslig da noen faktisk så oss i skogen der 😉

 


Herlighet, så fint julevær vi fikk i år. Helt fantastisk fint ute 🙂 

Etterpå dro vi hjem og spiste middag, og deretter åpnet pakker helt frem til klokken ett cirka. Jeg fikk så mye fint! Er superfornøyd. Fikk blant annet tre samme Kähler-vaser og to Boblen-vaser 😉 Men jeg fikk da i hvert fall det jeg ønsket meg. Fikk også veldig mye annet fint, blant annet mye fra Rose Confetti-servise som jeg ønsket oss. Haha. Ja, for Anders kunne vel ikke brydd seg mindre om hvilken kaffekopp han drikker av og ikke. Jeg som ikke drikker kaffe, derimot. Hehe.

 

 

 

I dag har vi vært på Levanger på juleselskap hos mamma. Det er et selskap jeg aldri, se bort i fra da vi feiret jul på Gran Canaria, har misset. Vi har kurvfest slik at alle og enhver har med en eller flere matretter. Jeg har aldri dratt fra det selskapet sulten, for å si det sånn… Og jeg er kresen på mat.  

Resten av jula blir det juleselskaper og jobbing. Vurderer også å feire nyttårsaften på Sæter hos pappaen min. Det har jeg ikke gjort siden år 2000, altså for 15 år siden! FEMTEN ÅR. Omg. Bare å bestille seg gravstøtte snart. Den der tiden altså.. For noe tull. 


 

Ønsker dere alle en god jul videre! 🙂

PS: Jeg skal bli tante!! 

WISH ME LUCK

Halloisen.

Så har dagen kommet.  Den jeg visste jeg ikke kom til å slippe unna, men som jeg gruet meg ihjel til å møte. Jepp, jeg skal ut å kjøre på viterføre. Jeg har vært med på flere nestenkræsjer med sleng på glattføre, og det sitter virkelig stuck i meg som om det skjedde i går. Jeg har derfor aldri ordentlig kjørt på sånn type vinterføre med sludd i veien. Helt til i dag. Mulig dette er mitt siste blogginnlegg *knockthewood*. Jeg virkelig hater dette. Det er tre ting jeg HATER. 1. Fly. 2. Dykking. 3. Å kjøre på vinterføre.

 Ble tvingt til å ta en prøvetur sammen med Anders isted. Herregud. E6 er jo for så vidt veldig greit, men veiene TIL E6. 

Anders: Hvis du ligger for langt til venstre, kjører du ut av sporet og kræsjer med bilen som kommer imot. Hvis du ligger for langt til høyre, så kjører du garantert i grøfta. 

Ehh, okei. Meget beroligende. Og så slipper han meg alene på veien ut i fra den sykt bra erfaringen jeg har? Altså, aldri kjørt på glattføre etter glattkjøringa i 1864. 

Jeg vurderte buss, men jeg orker rett og slett ikke å bruke tre timer på busskjøring og venting. Det er tross alt søndag, og bussen går en gang i året, omtrent.

Heldigvis fikk jeg for første gang kjørt på en stor parkeringsplass for å dra i brekket og kjenne på at bilen slapp og fikk sleng. Det er jo enkelt å “øve” på en sånn situasjon, men det blir nok en meget annerledes tur hvis det faktisk skjer ute på veien med biler kjørende i motgående retning. Da er i hvert fall jeg den som slipper hendene fra rattet, holder dem for øynene og krysser fingrene 😉 Søren ikke tull engang. 

 

Jeg må trøste meg med at jeg har hatt en fin helg, da 🙂 Julebaking på Fosen og totalt avslapping hjemme i går. 

 

Men nå må jeg dra, må innom butikken og kjøpe meg seks Burn også. Tre liter på syv timer må da dekke behovet og øke adrenalinet til tilbaketuren hjem, hvis jeg overlever turen TIL, da. 

Uæææh. Kall meg pingle, men man skal ha respekt for kong vinter og vinterføre altså. Og til dere som legger dere opp i rompa på bilen min, stresser og vil på død og liv forbi, deal with it! And go F^*^*^ yourself! Verste jeg vet!! Dette er snakk om liv og død for min del 😉

 

Ha en fin søndag dere som slipper å dra ut og kjøre.

STARTING TO SMELL LIKE CHRISTMAS

Jeg kan ikke påstå at jeg har julestemning, og det er egentlig helt ok med tanke på at jeg skal jobbe i jula. Men det begynner i hvert fall å ligne på jul, både her inne og utenfor ytterdøra 🙂 Burde tatt hintet da barnehyl og latter hørtes, som jeg vanligvis ialdri hører ellers fra nabolaget. Snøen, selvfølgelig! Lokker store og små med sin skjønnhet 😀 

Selv har jeg vært ute og lekt med mine “barn”, Charlie og Luis. Ikke bare unger som liker snø, men også katter. De koser seg gløgg ihjel, faktisk.

Dette er vel de første bloggbildene utendørs siden Filippinene. Haha, herregud. Ikke bra. Men når man ikke har noen “fotograf” med seg, eller kjæreste eller venninner som kan stile opp, så ja, da må man gjøre det selv. Som jeg alltid har gjort! Det resulterer i innendørsbilder med selvutløser. Ser for meg å dra med kamerastativ og fjernkontroll inn til byen for å ta bilder ja. Hahahaa. Yeah right. 

Dette blir en travel uke med mye ærend som skal på plass. Julegavene, ikke minst. Jobbing blir det også, det gjør meg enda mer stresset! Men men, det ordner seg 🙂 Jula skal jo egentlig handle om familie, god stemning, god mat og god drikke. Ikke stressnakke og tanngnissing på nattestid fordi man er så redd for å glemme noen på julegavelista. Eeh, bank i bordet. 

 

 

 

 

 

BAKING PÅ G

 

 

Å hei for en dag! 

Her har det vært liv i stua fra klokken tolv til seks. Hyggelig og noe uvant liv, vel og merke 😀 Vi har hatt besøk av onkelbarnet til Anders som har underholdt oss i hele dag. Vi har baket sjakkruter og colakaker, danset til The Julekalender, sett film, spist pølse med brød, leika med kattene og alt som hører med egentlig. En veldig artig dag, forhåpentligvis for både voksne og barn. 

 

 

 


Colakaker, made by Anders og Olai.

 

I går handlet jeg julegaver i over åtte timer. Var dødsliten da vi kom hjem med bilen fullpakket av julegaver. Likevel er jeg langt ifra ferdig. Trodde jeg var litt mer i mål, men må selvfølgelig bytte julegaven til Anders. SÅ kjipt, men han fortjener jo å få noe han virkelig vil ha. Jeg kjøpte en jakke til han, men ut av det blå og helt uviten om at jeg faktisk hadde snappet opp at han ønsket seg jakken,skulle han selvfølgelig dra å prøve akkurat samme jakke. Det gikk jo.. Eh, dårlig som dere skjønner. 

Anders: Nei, jeg tror ikke denne jakken var noe for meg ass.

FLOTT, tenkte jeg. Sååeh, jeg klarte ikke å holde meg lenger og måtte fortelle at jeg hadde kjøpt jakken som “ikke var noe for han” 😉 Så den må byttes i morgen gitt. 

 Egentlig skulle jeg bare kjøpt denne til han:

 

WATCH OUT FOR THE…

 

SILVERHAND!

 

Hahahah!

  

Nå har jeg trøkka innpå med popcorn og potetgull mens Bloggerne har stått for underholdningen. Spyr snart… Nå blir det derimot ishockey-VM fra Italia. Stjerna Håkon (lillebroren til Anders) spiller, og det er jo storstas!

HEIA NORGE! 

 

DO IT YOURSELF; STUEBORD – DRIVVED & LERBERG

 

 

Kort fortalt: 

Sag plankene like lange (hvis de på butikken ikke gjør det for deg), også de tre minste som skal ligge på undersiden. Skru på underplankene som fester sammen hele bordplaten. Puss bordet slik at det ikke blir flisete, skru på bordbena, beis bordet, og voila. Ferdig. 


De plankene vi brukte sugde til seg ekstremt mye beis, så vi endte med tre strøk til sammen. 


 

 

Jeg har jo som sagt hamstret gammeldagse møbler som jeg har pusset opp de siste seks månedene. Derfor var det utrolig greit å bryte det romantiske med å kjøre på med litt rustikk. Kjøpte også nye stoler på Finn.no sist uke. En stol koster opprinnelig 700 kroner, vi kjøpte fire for 400 kroner. Kupp! Stolene heter Tobias, og planen er å kjøpe minst to til. Ser litt vel skrøpelig ut med bare fire til et så stort bord.

 

 

Jeg synes fargen på bordet ble veldig fin og egentlig akkurat som jeg ville den skulle bli.
Alt i alt veldig fornøyd 🙂 

 

 

Prisen på stuebordet ble på cirka 600 kroner til sammen. 

Ikke verst, hva?

 

 

 

#rustikk #diy #stuebord #drivved #lerberg #hjemmelaget #møbler #interiør

OWL

Heisann!

Ja, så var det fredag og bloggedag igjen da. Bedre sent enn aldri. Etter å ha kranglet med Anders om fjernkontrollen i en og en halv time, så bestemte jeg meg for å ta en liten update on la blog. Med andre ord, jeg tapte. Han ville se alt annet enn Tone Damlis julekonsert. Eh, daa-ah. Hvilken mann vil vel ikke se Tone Damli. Jeg foreslo å ta av lyden til og med, men neida. Ikke aktuelt. Hun ødla både sangen John Blund og Gudene vet hvilke sanger, mente han. Så. Vel. Her sitter jeg nå med Kurt Nilsen og Siri Størseth på ørene, en sang om en ann.  Mens han selv sitter meg iPaden. Snakk om å kaste bort premien liksom. Tosken… Haha 😉 Neida. Joda. Neida.

PS: Men jada, se Pinlige sykdommer, det kan han! Omg. 

Her er yndlingssangen min for tiden 😀

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=

Litt rar lyd i starten, men sangen og stemmen er knakende fiiiin. 

De siste månedene har det vært svært lite å blogge om, som dere sikkert ikke har merket 😉 Men nå håper jeg at jeg får et liv fremover. Ja, nettopp fordi livet mitt de siste månedene har bestått av litt vel mye dødtid, om jeg skal få sagt det pent. Men i dag skjedde det noe.. Uventet! Jeg fikk meg jobb! Herregud! Så gjett om jeg tar HELG nå! Herligheten. Jeg satte meg et mål om å få meg jobb innen 15. desember, og sannelig, det klarte jeg. Jeg er en målbevisst, sta, liten jævel. 

Så nå vurderer jeg å feire med en pons, som jeg ikke har drukket siden jeg var 15 år. Feire på godt, trøndersk vis. Heimbrent og vann! Hahahha! La meg påpeke at vi nå er bosatt på Hommelvik og dermed unnskyldt. Ganske øknomisk av meg i disse blakke tider er jeg også 😉 Hahah. Jeg har ikke noe vin, og synes det er litt stusselig å feire med springvann fra Foldsjøen med isbiter. Altså Foldsjøen er jo født for å kalles Fålljsjøen her i Trøndelagen. 

 

Uansett hva i glasset, jeg bare måtte kjøpe dette fra Kremmerhuset i dag 🙂 Putetrekk og uglevase. Sett på det i cirka to måneder nå. På tide at det ble med meg hjem.

Er straks ferdig med spisebordet mitt nå, forresten! Mangler ett strøk til med drivved-beis, som btw var det eneste jeg skulle kjøpe i byen i dag, men som jeg glemte. Men det blir i løpet av morgendagen, og da skal det gamle spisebordet plasseres i garasjen. Tror det faktisk blir veldig fint, men veldig stort. 

 

Men nå; FEIRE!

 

#tamegmedenklypesalt

PÅ JULEGAVEØNSKELISTA – SUKKERSØTE SERVISER

Søte, fine, duse, pastellfargede serviser er virkelig noe jeg har lyst til å begynne å samle på en stund nå. Jeg har et par stykker som jeg har fått fra farmor, men jeg vil ha et mer helhetlig sett, som også kanskje kan passe fint til det jeg allerede har.

Var innom CI Pedersen i helga, og herreGUD. Jeg ble helt forelsket i merket som het Royal Albert. Ja, det er dyrt, men perfekt å ønske seg til bursdags- og julegave. Det gjør i hvert fall jeg. Det nederste som heter Rose Confetti var helt nydelig i virkeligheten. Min favoritt! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SÅNN GÅR NÅ DAGAN

Hei!

 

Natt til i går hadde jeg en litt frustrerende drøm, som egentlig kun gikk ut på å redde en mus som kattene hadde fanget. Jeg strevde febrilsk for å redde den, men de klarte å få kloa i den hver eneste gang jeg fikk nappet den fra dem. Charlie har jo vært pjusk i det siste, og jeg kan ikke huske sist han fanget et dyr (som vi har sett).

Helt til i går, selvfølgelig. Herregud, så rart treff altså! Jeg er litt sanndrømt, bare å innse det først som sist.

 

Han tok musa, som jeg var helt sikker på at var død, med inn. Plutselig hoppet den ut av kjeften på han, rygget tilbake med ansiktet mot Charlie,  og løftet opp ene fremlabben som om han pekte på Charlie. Hadde musa snakket, så hadde det nok kommet noen bannord og mer til fra dyret! Haha. Det er den råeste musa jeg noensinne har enset. For ikke nok med det. Jeg ville jo redde musa, og løp rundt etter den med en kjøkkenhåndduk for at den ikke skulle bite meg. Vi snudde stua på hodet og prøvde forgjeves i omtrent tre kvarter før den ble søkk borte. 

Ikke akkurat stas med 35 kvadratmeter stue når det er en mus løs en eller annen plass….. Anders fikk ansvar for å se etter den i tre sekunder mens jeg hentet en kjøkkenhåndduk til meg selv. Og selvfølgelig klarte han å MISTE synet av den. Hvordan går det an??

Altså, vi måtte jo finne musa før vi tok kveld, for å siiii det sånn! Jeg gikk en ny runde, og holdt på å le meg skakk i hjelp da jeg endelig fant den stakkars krabaten. Han hadde klatret helt OPP gardinen, og satt på gardinstanga, to meter over bakken. Hahaa! Ja, jeg har hørt uttrykket klatremus før, men har aldri sett ei mus vise klatreferdigheter i likhet med Reinhold Messner altså. I så fall, musa viste ikke samarbeidsvilje, tok i seg rennafart og hoppet ned på gulvet. Dere skulle sett den, han var helt RÅ. Den landet på vinduskarmkanten først, og deretter ned i gardinen, heldigvis. Altså, jeg tenkte den døde tvert i det den traff kanten først, det var jo sikkert et selvmordsforsøk! Men neida, den var like pigg som før idet den pilte rundt i nok et kvarter. 

Da Anders endelig fikk tak i musa, klarte den å hoppe ut av jøkkenhåndduken og ned på ryggen til Charlie. Herregud, som jeg omtrent grein av latter. Den sprang fra kattlabb til kattlabb før vi etter hvert fikk jaget den ut verandadøra. 

 

Sorry Charlie. Men du har fortsatt en lekemus.

 

SÅNN GÅR NÅ DAGAN! 

For en fighter. Herlighet, i vanskelige situasjoner i fremtiden skal jeg ikke tenke på Malala, Bjørgen og disse heltene. Jeg skal tenke på musa som hoppet på ryggen til Charlie og sprang som en Gud mellom labbene hans mens katta skvatt unna. 

 

#minhverdagshelt 

 

Luis derimot, han nøyer seg med bamsen sin. 

 

Nå ser jeg The Julekalender og venter på at kjøpapizzaen skal bli klar. Anders er ikke hjem før sent ikveld, så nå er det ro i stua! Jeg bestemmer middag OG over fjernkontrollen. Amen to that. 

 

 
xv

 

 

 

God kveld! 

Jeg skal sitte klistret til skjermen for å se Brennpunkt i kveld, btw!